Leptop'un HDD Boot olmuyor

Styrcon
22-06-2018, 21:59   |  #1  
Styrcon avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Arkadaşlar öncelikle merhaba şöyle bir sorunum var.Bilgisayarımda windows 10 pro kuruluydu.Bios güncelliyim dedim.Hp marka bilgisayarım var hp support kısmından bilgisayarımın serialini girerek bios sürümümün güncel versiyonunu indirdim ve kurdum.Kurulum bittikten sonra pc restart attı bişiler daha yükledi daha sonra kapanıp açıldı ve boot.mgr missing hatası vermeye başladı.Biosdan boot kısmından pc nin başlaması gerektiği hdd yi falan gösterdim ama hiçbirşekilde o yazıdan kurtulamadım.Format atmak için usb flash diskim var.Fakat format yerine bile gelemiyorum.Bende sorunun hdd olduğunu düşündüm ve harici harddiskim vardı onu başka bilgisayara takıp wintousb ile taşınabilir windows haline çevirdim leptobuma taktım ve bilgisayar açıldı.Harddiskim düzgünmü diye kontrol ettim ve gayet düzgün içindeki dosyalar duruyor çalışıyor yani ama bilgisayar bir türlü kendi harddiskinden başlamıyor.Format bile atamıyorum lütfen yardımcı olun.

Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
23-06-2018, 19:13   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

bios u fabrika ayarlarına döndür.olmazsa harici hdd ye yüklediğin windows ile pc yi aç. hp bios update ile eski bios versiyonunu yükle. yedek almadıysan siteden seçip indir.

Styrcon
24-06-2018, 00:59   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Biosu sıfırlayamıyorum.Hp supporttan baktım bilgisayar açılırken windows tuşu + B  basılı tutarken power tuşuna 2 saniye basılı tutup çekin diyor.Yapıyorum bu seferde bilgisayar siyah ekranla başlıyor hiçbirşey yok ekranda farklı ekran taktım görüntü gelirmi acaba diye onada gelmedi.Harici hdd ye yüklediğim windowsla açıyorum pc yi fakat biosun eski sürümünü yüklememe izin vermiyor.Daha doğrusu hiçbir sürümü yüklememe izin vermiyor.

excel_mustafa
24-06-2018, 17:39   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

yanlış bios yükleyince birçok fonksiyon iptal olmuş olmalı. direk hp servisine veya bios yazmayı bilen bi bilgisayarcıya götürerek hiç başını ağrıtmadan halledebilirsin.

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Styrcon
24-06-2018, 18:33   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Anladım teşekkürler bende kendim çözemiceğimi anladım :)

iaydin
10-07-2018, 11:49   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
79 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Aldığınız hata boot dosyasının kayıp olduğunu belirtiyor.

EFI bios ile klasik bios da durumlar biraz farklıdır. Bios'un hangisi olduğunu belirtmediğiniz için (her bios yazılımı farklı olduğu için basitçe yöntemi anlatmaya çalışayım) her iki durum için de anlatmaya çalışayım.

EFI bioslarda eğer sistemin harici bir medyadan başlamasını istiyorsanız (genellikle) bu medyanın boot edilebilir olması yani içinde sistemi açmak için gerekli dosyaların bulunması ve (bios ekranında iken) bilgisayara takılı olması gerekmektedir. Bazı durumlarda (markadan markaya, hatta modelden modele değişiklik gösterir) harici medya takılı olmasına rağmen hdd'nin ASCII modunun kapatılması gerekmektedir.

Normal bioslarda sadece boot edilecek sürücüyü seçmeniz gerekmektedir.

Yapmış olduğunuz bios güncellemesi bios ayarlarınızı değiştirmiştir. Bios ayarlarınızı gözden geçirmeniz yararlı olacaktır.