LG A510 Isınma Sorunu

Hakan0059
13-04-2014, 11:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir kullandığım LG 510 corei3 işlemcili laptopum son 2 aydır aşırı derecede ısınma yaşıyordu.

75 derecenin altına düşmüyordu. çeşitli forumlardan araştırırken bir çok kişinin aynı sorunları yaşadığını gördüm.

Ben ilk olarak cooler ünitesini söküp kompresör yardımıyla hava tutarak temizledim. Soğutucu ızgaranın üzerine yapışmış toz zerreciklerinide saf alkol ile yıkayarak ve diş fırçası kullanarak temizledim. termal macunu yeniledim.

Pc yi açtığımda Windows 7 açılana kadar bir problem olmuyor ancak işletim sistemi açıldığı gibi fan aşırı hızlı ve sesli çalışıyor ve sıcaklık tekrar 80 derecelere dayanıyordu. sorunun donanımsal olmadığına karar verip recovery menüsünden tekrar sistemi kurdum. Ancak tekrar windows açıldığında tekrar aynı sorunla karşılaştım. Baktım ki hiç bir program çalışmadığı halde işlemci %100 yük altında çalışıyor.

Son çare olarak windows 7 Cd si ile boot ederek pc yi açtım ve harddiskteki recovery kısmıda dahil tüm birimleri format attım ve tekrar bölümleyip biçimlendirdim harddiskimi. Ve elimdeki Win7 Cd si ile yeni işletim sistemi kurdum. Şuan işlemcim 50 dereceyi geçmiyor ve gayet stabil çalışıyor pc.

Aynı sorunla karşılaşıp her yolu deneyen arkadaşlar. Büyük ihtimalle sorun bir virüsten kaynaklanıyor ve işlemciye yüklenerek ısınmaya neden oluyor. ve harddiske komple format atmadan da sorun ortadan kalkmıyor.