LG'den yeni nesil 3D TV: CINEMA 3D TV / FPR Gözlük

clairvoyant
12-05-2011, 16:47   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011


Yeni Nesil 3D TV

Evinizin konforunda yaşadığınız en mükemmel, en sinematik 3D eğlencesi için hazır olun. Sıradan 3D teknolojisinin ağır, rahatsızlık veren gözlüklerinden ve baş dönmesine neden olan görüntü kalitesinden kurtulun. Artık aynı sinemalardaki gibi gerçek 3D dünyasına adımınızı atın. LG CINEMA 3D TV : 3 boyutlu mükemmelliğin yeni standardı.

Göz Sağlığınızı Düşünen 3D Gözlükler

Artık baş dönmesi, bulantı veya rahatsızlık yok. LG CINEMA 3D TV teknolojisi, gözlüklerdeki titreşimi ortadan kaldırarak baş dönmesi veya yorgunluk olmadan size özgürce 3D izleme olanağı sağlar. LG CINEMA 3D gözlükleri çapraz karışmayı fiilen ortadan kaldırırken, Yeni Nesil paneli daha net görüntüler sağlar. Görüntüler üst üste binmeden ve sıradan 3D teknolojisine bağlı baş dönmesi olmadan daha üstün 3D izleme deneyiminin tadını çıkarın.

Rahat Cinema 3D Gözlükleri

LG CINEMA 3D gözlükleri yalnızca 16 gram, yani sıradan 3D gözlüklerin neredeyse yarısı ağırlığındadır. Şarj etme işlemi gerektiren sıradan 3D gözlüklerin yerine, LG CINEMA 3D gözlükleri ile şarj etme konusunda endişe etmenize gerek yok. LG CINEMA 3D gözlükleri bataryasız çalışır ve sizi rahatsız etmez. Sıradan 3D gözlüklerin yüksek maliyetinden kaçının. LG CINEMA 3D gözlükleri son derece ekonomiktir, böylece aileniz ve arkadaşlarınızla 3D deneyiminin tadını çıkarmak için gerektiği kadar çok satın alabilirsiniz.

Müthiş 3D Görüntüler

Sıradan 3D TV’lerden neredeyse iki kat daha parlak. LG CINEMA 3D TV, 3D Boost teknolojisi ile daha parlak ve daha net görüntüler üretiyor. LG CINEMA 3D TV ayrıca 2D’de de son derece net ve canlı görüntüler sağlıyor.

Rahat TV İzleme Pozisyonu

LG CINEMA 3D TV size her açıdan daha net ve parlak görüntüler izleme özgürlüğü sunar. Sıradan 3D TV’lerin aksine, LG CINEMA 3D TV görüntü kaybı olmadan uzanmanıza veya arkanıza yaslanarak 3D içeriklerin keyfini çıkarmanıza olanak tanır. LG CINEMA 3D TV’nin sıradan 3D TV’lerden daha geniş bir izleme açısı vardır, böylece tüm yakın arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte filmlerin, spor karşılaşmalarının ve diğer 3D içeriklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Limitsiz 3D İçerik

3D içerik sıkıntısına son! LG Cinema 3D teknolojisi, daha gerçekçi 3D görüntüler sunan yüksek performanslı 2D’den 3D’ye dönüşüm fonksiyonunu içinde barındırıyor. LG Cinema 3D TV ile 2D formatındaki herhangi bir içeriği 3D derinliğinde izleyin ve televizyon izleme keyfinizi arttırın.

Home Dashboard

LG olarak teknolojiyi sadeleştirerek sizi eğlendirmek ve hayatınızı kolaylaştırmak önceliğimiz. Bu yüzden eğlendirici seçenekler arasında hızlı ve kolay bir şekilde gezinmenizi sağlayan, yüksek sezgisel kullanıcı ortamını, benzersiz Home Dashboard’u tasarladık. Premium içeriklere bir göz atın, yüzlerce uygulamayı keşfedin, favori menünüzü seçin ve bunların hepsini tek bir ekrandan yapın. Home Dashbord, LG Smart TV’nin ana menüsüdür ve size istediğiniz herşeye kolayca ulaşma imkanı sağlarken, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır.

Magic Motion Kumanda

Bilgisayar faresi gibi işleyen hareket sensörlü bir televizyon kumandası. Eğer televizyonunuzu kontrol etmekte zorlanıyorsunuz, Smart TV’nizin o kadar da akıllı olduğu söylenemez. Magic Motion Kumanda, LG Smart TV’nizi en kolay biçimde kontrol etmenizi sağlıyor. Sadece gösterin, tıklayın ve kontrol edin. Basit hareketler ile, yön tuşları ve diğer tuşlara basmanıza gerek kalmadan görüntüleri sürükleyebilir, hızlıca oynatabilir ve LG Smart TV fonksiyonunda istediğinizi yapabilirsiniz.

Smart Share ile Kolay İçerik Paylaşımı

Dijital kameralar, cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve kişisel bilgisayarlarınıza, yani tüm dijital aygıtlarınızdaki içeriklere kablosuz olarak ulaşın ve onları basit bir tıklama ile evinizin en büyük ekranına getirin. LG Smart TV’nin Smart Share özelliği ile evinizi karmaşık kablo bağlantılarından kurtarın.

Eğlence Diyarı

Kişisel ve ailece eğlence için tasarlanmış yüzlerce kaliteli uygulamanın ve interaktif oyunların keyfini çıkarın. Hemen LG Smart TV’nizdeki uygulama dükkanına erişebilir ve istediğiniz uygulamayı kolayca televizyonunuza indirebilirsiniz. Home Dashboard menüsünü istediğiniz favori uygulamalarınız ile kişiselleştirip, bu uygulamalara istediğiniz zaman direkt olarak erişmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Motion Clarity Index

Motion Clarity Index, en iyi hareketli görüntü çözünürlüğünü ve yüksek kare hızını belgeleyen bir göstergedir. LG'nin detaylı arkaplan taraması, gelişmiş local dimming teknolojisi ve müthiş XD motoru, geliştirilmiş netlik ve hızlı görüntülerin gerçekçiliğine mükemmel bir katkı sağlıyor.

Micro Pixel Control 

Micro Pixel Control teknolojisi televizyonunuzun ekranındaki her LED bloğu ayrı ayrı kontol ederek, en derin, en koyu ve en doğal renklerin açığa çıkmasına olanak tanır. Sınırsız kontrast oranı sağlayarak, koyu siyah ve doğal renkleri en uygun enerji tüketimiyle sağlar.

TruMotion 200Hz 

TruMotion 200Hz, görüntü bulanıklığını en hızlı aksiyon sahnelerinden dahi silerken saniyede 200 kare görüntü değerine çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü 2D görüntülerin yanı sıra, TruMotion 200Hz en keskin 3D görüntülerin oluşumuna da yardım ediyor.

Alıntıdır: http://www.lg.com/tr/tv-ses-video/3d-tv/LG-LW6500.jsp



Arkadaşlar, LG 3D Smart TV sini Türkiye resmi sitesinden duyurdu. Yaklaşık 10 gün önce yeni nesil LG 3D LED TV ler çeşitli boyutlarda piyasaya girdi ve LG Türkiye desteği ile hem teknomarketlerde hem de yan ithalatçılarda çeşitli kampanyalar ile satılıyor. 

Geleneksel 3D TV lerden farklı bir teknoloji kullanıyor bu TV ler ve şu anda sadece LG bu teknolojiyi duyurdu ve piyasaya sürdü. Bu nedenle yakın bir zamana kadar başka bir firmanın bu tür bir 3D TV çıkaracağı düşünülmüyor.

LG, yeni nesil televizyonlarda standart olarak Smart TV özelliğini kullanıyor. Hem 2D hem 3D görüntülerin kalitesini ve parlaklığını arttırdığını, 200Hz hızı ve geliştirilmiş arayüzü ile piyasada kendine yer edineceğe benziyor. LG yeni nesil 3D Smart TV lerin en önemli özelliklerinden biri de 2D yayınları 3D ye çevirip izleme olanağı sunması. Bu sayede kısıtlı 3D içerikle kullanıcı sınırlandırılmıyor, istediği yayını 3D yapıp izleme olanağı buluyor. 

Ancak en büyük yenilik kuşkusuz gözlüklerde. Geleneksel 3D TV ler SG (Shutter Glass) gözlük kullanıyor. LG, yeni nesil 3D LED TV lerinde ise FPR tipi gözlük kullanıyor. SG gözlüklere 3D film izlerken aktif olarak çalıştıkları için aktif gözlük, FPR gözlüklere ise 3D film izlerken herhangi bir şekilde çalışmadığından pasif gözlük de deniliyor. Yani yeni nesil LG LED TV lerde 3D görüntü tamamen TV de oluşuyor, gözlük sadece gelen ışınları polarize edip beynin görüntüyü 3D görmesini sağlıyor. Bu tip FPR gözlüklerin en büyük avantajı, SG gözlüklerin yarattığı baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı ve göz sağlığına olumsuz etkilerini barındırmaması.

FPR gözlükler aktif olarak çalışmadığı ve bataryaları olmadığı için şarj dertleri olmuyor, çok hafifler, gözleri yormuyor, elektromanyetik dalga yaymıyor, 3D görüntüleri her açıdan izleme olanağı sunuyor. Standart polarize camlarla yapıldığı için bir güneş gözlüğü kadar bile ağır değil. Ve en önemlisi fiyatları çok uygun. Örnek vermek gerekirse SG gözlükler Amerika'da 60$ civarında satılırken, FPR gözlükler 5-6$ seviyesinde satılıyor. Yaklaşık 10 kat düşük fiyata satıldığı için; 3D olarak partilerde, aile arası eğlencelerde vb. kalabalık gruplarla film, video, futbol, diğer spor maçları izlerken ya da oyun oynarken büyük bir maliyet yükünden kurtulmuş olunuyor. Ayrıca, yeni nesil LG 3D CINEMA TV alanlara 4 adet FPR gözlük TV ile birlikte hediye ediliyor.

LG yeni nesil 3D LED TV fiyatları - 8.000.000:1 kontrast, Full HD, 200Hz, 2.2ms tepki süresi özelliklerinde;
42" için 2300TL, 47" için 3000TL  civarında seyrediyor.

edit: link ekleyemedim buraya bir türlü, isteyenler TV lere çeşitli teknomarketlerin web sitelerinden bakabilir.




Evet arkadaşlar, LG yeni nesil 3D CINEMA TV yi deneyen, alan, almayı düşünen, almayı düşünmeyen varsa mesajları bekliyorum. Gerçekten LG güzel bir ürün serisi çıkardı, özellikle FPR gözlükler mükemmel bir yenilik. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Son Düzenleme: clairvoyant ~ 12 Mayıs 2011 17:14
microfrost
12-05-2011, 17:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
223 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Bu kadar detaylı anlattığına göre şu soruma cevap verebileceğini düşünüyorum :)
 
Peki bu 3D FPR denilen gözlüklerin Türkiye'deki fiyatı da birkaç dolar mı olacakmış?

clairvoyant
12-05-2011, 17:47   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Evet, Amerika'da SG gözlüklerin 60$ FPR gözlüklerin 5-6$ civarı satıldığını düşünürsek fiyat oranı hemen hemen aynı olacaktır burada da. 3D TV'de arkadaşlara film ya da futbol maçı izlemeye giderken eksik 3D gözlük varsa bir teknomarketten LG FPR gözlük alınıp gidilebilir yani :)

Son Düzenleme: clairvoyant ~ 12 Mayıs 2011 17:51
onursmz
12-05-2011, 20:01   |  #4  
onursmz avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Galiba sinamadaki sistemi kullanıyolar.3D bir filme gittiğinizde size verdikleri gözlük hafiftir ve elektirikli değildir. 

Son Düzenleme: onursmz ~ 12 Mayıs 2011 20:05
clairvoyant
13-05-2011, 11:02   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Daha çok şuna benziyor LG CINEMA 3D TV serisinde kullanılan FPR tipi gözlükler.



Görüldüğü üzere standart bir güneş gözlüğünden farksız. SG gözlüklerin olumsuz yan etkileri (baş dönmesi, bulantı vs) de yok. Buna karşılık rahat, hafif, göz sağlığına uygun, ailecek ya da daha kalabalık gruplarla izleyebilmek için fiyatı büyük oranda düşük.

onursmz
13-05-2011, 13:13   |  #6  
onursmz avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Sinama daki gözlüğü göstermek istemiştim :) .

microfrost
13-05-2011, 17:46   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
223 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011
Alıntı: computeraddict  
Evet, Amerika'da SG gözlüklerin 60$ FPR gözlüklerin 5-6$ civarı satıldığını düşünürsek fiyat oranı hemen hemen aynı olacaktır burada da. 3D TV'de arkadaşlara film ya da futbol maçı izlemeye giderken eksik 3D gözlük varsa bir teknomarketten LG FPR gözlük alınıp gidilebilir yani :)
 
Hmmm o zaman gerçekten iyiymiş bu FPR denilen gözlükler. (bkz. paragöz insanım) :)

clairvoyant
13-05-2011, 17:50   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011
Alıntı: onursmz  
Sinama daki gözlüğü göstermek istemiştim :) .
Hmm, anladım pardon Beğendim

endlessnight
17-05-2011, 10:34   |  #9  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

LG 3D LED TV nin en güzel yeniliği 3D TV izlmek için geliştirilen FPR teknolojisi olmuş.

efeoglu
17-05-2011, 11:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

desenize 3D TV FPR gözlüğü bize kendi evimizde her gün sinemadaki 3D tv keyfini yaşatıcak bi sinema biletine vericem parayla gider gözlük alırım keyfime diyecek olmaz :D bilgiler için çok tşk.ederim eminim benim gibi çok kişinin işine yarar bu bilgiler !

endlessnight
18-05-2011, 10:46   |  #11  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

LG 3D LED TV deki FPR teknolojisinde SG teknolojisi gözlüklerdeki gibi baş dönmesinin olmaması bulantı yapmaması iyi olmuş. bazı teknomarketlerde FPR teknolojisi denenmeye başlanmış galiba.

stake
18-05-2011, 14:08   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

yorumları okuduktan sonra insanın gidip alası geliyor lg 3d tv yi. hergün sinema keyfi

efeoglu
18-05-2011, 14:38   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

nerede mesela ? bende denemek istiyorum.

stake
18-05-2011, 15:02   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

showromlarda gidip görmek lazım

endlessnight
20-05-2011, 10:14   |  #15  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

ben bu 3D TV FPR teknolojisini denemek mecidiyeköydeki LG satış&destek ofisine gittim. yarım saate yakın FPR gözlüklerle izledim 3D TV yi. denemek isteyen arkadaşlara da tavsiye ederim. SG 3D TV gözlüklerdeki gibi herhangi bir ekran titremesi, baş dönmesi, bulantı,bakış açını değiştirdiğinde görüntünün kötüleşmesi gibi bir durum yok. çok güzel bir şey yapmışlar hakikaten. bütçemin uygun olduğu bir ara almayı düşünüyorum bir tane.

stake
20-05-2011, 10:46   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

mecidiyeköyde nerde ? bende denemek istiyorum ama bir türlü fırsatım olmadı. kuzenim almak için cok dolaştı ama bu gözlüklerin bulantı ve baş dönmesi olumsuzlarını görünce vaz geçmişti. 3D TV FPR3 gözlükleri sadece lg demi var ? bilginiz varmı?

endlessnight
20-05-2011, 10:57   |  #17  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

mecidiyeköyde LCW yı biraz geçince atasun optik in yanında. 3D Tv FPR  gözlüğü şu durumda sadece LG de var.

stake
20-05-2011, 11:05   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

çok tesekkürler. yarın o tarafta olucam uğrayıp denemek istiyorum bende .denedikten sonra yorumumu yazıcam :)
kaç ınc tv lerde var ?

endlessnight
20-05-2011, 11:26   |  #19  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

rica ederim. yanılmıyorsam bizim denediğimiz 42" ti.

stake
20-05-2011, 11:33   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

20 metre karelik bir yere 42" fazla gelirmi acaba 32" olmadını biliyorum bende

aysedundarr
20-05-2011, 11:48   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,076 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Televizyon almayı düşündüğüm bir dönemde bu bilgi paylaşımınız çok iyi oldu teşekkürler.aslında kararımı vermiştim bile başka bir marka düşünürken LG'ye odaklanmamı ve 3D LED TV'yi keşfetmemi sağladınız.internette araştırdım FULL HD 3D TV ve sinema 3D TV arasında ne fark olduğunu pek anlamadım.bu TV'lerde sadece sinema filmlerimi izlenebiliyor haber, müzik v.s. kanallarındada aynı 3D etkisi alınabiliyormu ? bu sorularımı cevaplayıp karar vermeme yardımcı olursanız çok sevinirim..

efeoglu
20-05-2011, 13:19   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

arkadaşlar bende merak ediyorum en iyi 3D tv teknolojiside LG demi var.yada önerebiliceniz başka marka varmı ?
ayrıca bende bugün bahsettiğiniz yere gidip deneyipte karar vermeyi düşünüyorum..

stake
20-05-2011, 13:31   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

3d teknolojisi su anda bir çok markada var ama 3D TV FPR gözlükleri sadece lg de varmış. bende su anda markaları arastırıyorum en mantıklısı lg geliyor. gözlük fiyatlarıda normal 3d gözlüklerinden daha uygun ve rahat .3d tv bulantıda yapmıyormuş.

efeoglu
20-05-2011, 14:48   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

gerçekten çok başarılı buluyorum LG yi bunları öğrendikçe bir çok sitede araştırdım ama 3d led tv lerde hep LG yi tavsiye ettiler artk kararlıyım diyebilirim !..

stake
20-05-2011, 15:12   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

evet insan herkesin fikrini alınca çoğunluğa göre kararı netleşiyor. her kullanan bir yorum yapsa zaten belli oluyor. şikayet sitelerini de  okunumanızı tavsiye ederim.