LG'den yeni Optimus cep

CHIP Online
13-08-2012, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

LG Optimus 4X HD, yüksek performansı ve şık tasarımı ile satışa sunuldu! İşte özellikleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lg-den-yeni-optimus-cep_35283.html

LG dört çekirdekli yeni akıllı telefonu Optimus 4X HD Türkiye'de satışa sunuldu. Optimus 4X HD, yüksek performansı ve şık tasarımı ile rekabette çıtayı yükseltiyor. NVIDIA'nın 4-PLUS-1 dört çekirdekli mobil işlemcisi Tegra 3'e sahip olan Optimus 4X HD, yüksek hız ve performansıyla dikkat çekiyor. Tegra 3, maksimum güce ihtiyaç olduğunda 4 çekirdeği de çalıştırıyor, uyku modu gibi düşük güç yeterli olduğunda ürün tek çekirdekle çalışıyor. Yazılım güncellemesiyle sağlanan Eco-mode uygulaması sayesinde ise enerji ve performans tasarrufu elde etmek için kullanıcılar Tegra 3'ün çekirdeklerinden birini doğrudan kapatabiliyor. Ayrıca LG Optimus 4X HD, dört çekirdekli akıllı telefonlarda bulunan en uzun ömürlü batarya olma özelliğine sahip 2,150mAh ve özel SiO+ teknolojisi ile uzun süre şarj edilmeden kullanılabiliyor.


Optimus 4X HD'de bulunan 4.7 inch'lik True HD IPS ekran, 1280x720 çözünürlüğü ile yüksek netlikte izleme deneyimi sunuyor. Buna ek olarak 16:9 oranı daha fazla içeriği bir bakışta görebilme olanağı sağlıyor. Ürünün 313 ppi ve Stripe RGB IPS panelinin getirdiği yüksek piksel çözünürlüğü daha net görüntü sunuyor. Optimus 4X HD kullanıcıların sıklıkla kullandıkları e-posta ve mesaj pencerelerine beyaz arka plan özelliği sağlıyor ve True HD IPS ekrandaki yazıların daha rahat okunmasına olanak veriyor.


LG Electronics  ve Mobil İletişim Bölümü Başkanı ve CEO'su Dr. Jong-seok Park, "Optimus 4X HD hızlı, fakat tek başına hız bir akıllı telefonu muhteşem yapmaya yetmez. Farklılaştırılmış kullanıcı tecrübeleri ve LG mühendislerinin Optimus 4X HD için özel olarak tasarladıkları ayrıcalıklı özellikler bu ürünü diğerlerinden ayırıyor, aynı Tegra 3 beyni gibi. Yeni telefonumuzla rekabette çıtayı biraz daha yükseltiyoruz" dedi.


Geliştirilmiş fonksiyonlar


Optimus 4X HD, içinde QuickMemo'yu da barındıran yeni kullanıcı tecrübesi Optimus U.I 3.0 ile dikkat çekiyor. QuickMemo kullanıcılara başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan herhangi bir ekrandan hatırlatıcı ve not kaydetme olanağı sunuyor.


Optimus 4X HD ayrıca resim geliştirme, Fingertip Seek ve Live Zooming gibi video oynatma programlarını geliştirmek amacıyla fonksiyonları birleştiren Media Plex uygulamasına sahip. Media Plex kullanıcı deklanşöre yeniden basmadan hemen önce çekilen fotoğraflar içinden en iyisini seçip kaydeden Time Catch Shot özelliğini de barındırıyor.


Optimus 4X HD'nin Türkiye'de tavsiye edilen satış fiyatı 1699 TL olacak.  

Tüm Konu: LG'den yeni Optimus cep

Kaynak: www.chip.com.tr