LG G3 ve Taksit

fhks0796
24-01-2015, 16:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2015

Arkadaşlar 2 hafta içinde telefon almayı düşünüyorum, tek kriterim android olması başka bir şey yok genel olarak işlerimi halletsin yeter. Aklımda LG G3 var onun yerine başka bir şey düşünmem gerekir mi, artıları eksileri nelerdir? Bir de taksit olmadan almam çok zor, yasa çıktığından beri de bu taksit durumları nasıl oluyor bilmiyorum bi aydınlatabilir misiniz?

Sistem Bilgilerim
berk1995
05-04-2015, 22:35   |  #2  
berk1995 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 17
323 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Bende LG G3 kullanıcısıyım ve memnunum açıkçası kullanmayı bilen bir kişi günü çıkarır diye de düşünüyorum. Alacaksan 32 Gb olan modelini almanı tavsiye ederim. Eğer G3 den başka tavsiye istersen denk fiyatlarda Xperia Z2 öneririm. Hatta şöyle anlatayım iki telefonu kullandım Sony telefonunda daha uzun süre batarya dayanıklılığı, kamera ve dış etkenlere karşı sağlamlık üzerinde durmuşken, LG tamamen performans üstüne durmuş.

LG G3 Aralık 2014 öncesi çıkan telefonlar içerisinde en yüksek performansa sahip telefondur. Sebebi ise o telefonlar arasında en yüksek hızda çalışan ram bellek hızı ve işlemci optimizasyonuna sahip olmasıdır. Eksileri de var tabi ki mesela kısa süre şarj edip çok yoğun kullanırsan günü çıkaramazsın 2K ekran burada fazla güç yemeye başlayacaktır. Isınma problemi olduğunu söyleyenlerde var açıkçası ben çok az yaşadım o da çok fazla oyun oynayıp elimde tuttuğumdan oldu. Yani 2-3 saat elinden hiç düşürmezsen ısınır tabiki diyebilirim. Yabancı forumlarda da okuduğum kadarıyla söyleyeyim telefon ısınmasının başlıca sebeplerinden biriside kalitesiz ucuz kılıf kullanılırsa telefon ısıyı dışarıya düzgün aktaramıyor yani nefes alamıyor diyebiliriz. 

Aynı şekil Z2'nin eksileri var onları da yazıp laf kalabalığı yapmak istemiyorum zira tercihin LG gibi duruyor. Aslında baktığımızda her telefonun artı/eksileri var burada önemli olan senin nasıl bir telefon kullanmak istediğin. Şarjı uzun süre dayansın kamerası iyi olsun su geçirmesin vs dersen Z2 ama performansa düşkün olsun yan yana koyduk mu ekran kalitesi ile kendini göstersin sürekli güncel kalsın dersen LG derim. Sürekli güncel kalsın dedim çünkü LG çok sıkı bir destek sunuyor Sony ise Z4'ten sonra telefon üretmeyecek. Ayrıca G3'ün de kamerası bence yeterli özellikle gece çekimleri Z2'yi geçebilir.

Satın alma konusu ise internetten ucuza bulabilirsin. İnternet siteleri ve normal perakende alışveriş mağazaları (teknosa,vatan vs) da bireysel kredi kartı taksit seçeneği kalktığı için;

1- Banka kredi sistemiyle çalışıyorlar yani sen telefonun fiyatı kadar bankadan para çekiyorsun sonra bankaya kredi almış gibi ödüyorsun. Ama bu sistem için çalışıyor olman gerekli yani ödeme gücünün olması lazım yoksa parayı banka vermiyor.
2- Ticari kredi kartına 9 taksit yapılabiliyor. Yani atıyorum babanın çalıştığı bir iş yerinin aylık alışverişleri için kullandığı şirket adına bir kredi kartı var oradan alabiliyorsun.
3- Telefon Operatörleri (turkcell,vodafone,avea) ile sözleşme imzalayıp faturana ek ücretli olarak alabiliyorsun.

berk1995 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]