LG G5 Sabah Uyandığımda Fastboot Mode Ekranı Açktı

radyoaktif
23-11-2019, 12:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler. 2016'da sıfır olarak alıp kullandığım LG G5 (H850 TR) telefonum ilk 2 sene beni, bir telefondan istenilen gündelik işlemler konusunda idare etse de (harita, uygulama, fotoğraf vs) özellikle bu sene konum özelliğinin sapıtması, inanılmaz yavaşlaması, donması, bataryasının beni biraz uygulama kullandığımda 1 saat bile götürmemesi vs gibi sorunlarından ötürü çileden çıkartmıştı. Bu sebeplerden ötürü her ne kadar bir an önce imkanlarımı zorlayıp gözümü kestirdiğim F/P ürünü yeni bir amiral telefonu alıp ömrümüz yettiğince en az bir 5 yıl daha kullanmak istesem de maddi durumum el vermediği için el verdiği ana dek (2020 yılı içinde) bu meşhur kronik sorun paratoneri ve yadigar G5'im ile idare etmeye çalışıyordum. Ama sanırım kendisi, hakkındaki bu olumsuz düşüncelerimi hissederek artık o beni idare etmek istememiş olacak ki dün gece telefonu her zamanki gibi şarja takıp uyudum ve bu sabah uyanıp telefonu elime aldığımda aşağıdaki ekran ile karşılaştım ve eyvah dedim gitti telefon! İşim gereği bana şu ana kadar kaç kişi ulaşmaya çalışıyordur Allah bilir ve yedek bir telefonum bile olmadığı için bu konuyu evde açıp öyle işe geçiyorum, belki bir çözüm yolu varsa ve söyleyen biri çıkarsa ofiste uğraşmaya başlayıp çözebilirim :) 

1-) İlk önceliğim telefonun içindeki verileri (foto, uygulama bilgileri, notlar vs) aylık yedeklediğim için bu sorun, bu ay ki yedeklemeyi yapmadan baş gösterdi. Bu yüzden telefonu formatlamadan normal bir şekilde açmanın yolu var mı?

2-) Yok ise sağlık olsun diyerek en azından telefonu tekrar kullanılabilir hale getirmek adına nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Daha önce Odin ile bilgisayar üzerinden bazı Samsung marka telefonlara Stock Rom, TWRP vs gibi işlemler yapmıştım ama hiç kendi telefonuma (daha doğrusu hiç bir LG telefona) bilgisayar üzerinden Stock Rom atma vs gibi işlemler yapmadım. İnternetten LG destek verdikçe G5'in kendi Stock Rom'unu telefona indirerek kurup kullanıyordum. Yani LG telefonların, Samsung telefonlardaki Odin programı gibi, bilgisayar üzerinden Stock Rom atıp kurtarma işlemleri yapabileceğimiz bir program var mı bilmiyorum eğer var ise sizden o konuda teknik destek isteyeceğim.

Not: Belki Fastboot Mode ekranında kurtulurum düşüncesi ile bataryayı çıkartıp tekrar açmama rağmen aynı ekran gelmeye devam etti. Samsung'lardaki gibi download modunda falan başlatmak için bataryayı çıkartıp Güç Düğmesi+Ses Açma yada Kapama (yada ikisine birden) yöntemini de denememe rağmen her seferinde aynı ekran geldi. LG logosu 2,3 kere kapanıp açılıyor ve bu ekran geliyor yani.

Her ne kadar internetten bu yaşadığım sorunu yabancı forumlar dahil araştırsam da sorunumu çözmeye yatacak bilgiler (ve tabi tecrübem) bulmadığım ve gayet müşkül bir durumda olduğum da göz önüne alındığında, çözümü direkt armut piş ağzıma düş mantığı ile bana sunabilecek yardımsever bir arkadaş çıkar ümidi ile bu konuyu buraya bırakıyorum.

Telefonu USB ile bilgisayara bağlayıp usb sürücülerini kurdum ama hangi Stock Rom'u nereden indirip nasıl telefona atacağımı bilmiyorum. Eğer mümkün ise bu konuda siz değerli ve bilgili arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var. 

Sukoy veren yadigar G5'imin fotoğraflarını da evde tek bulduğum telefon (Ev sakinlerinden birine ait takoz Samsung S3 Mini) ile çektim idare edin :)  

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 23 Kasım 2019 12:17 Neden:
radyoaktif
23-11-2019, 19:12   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

5 saatlik uğraşımın sonucunda LG G5 H850TR cihazının unlock kilidinin kırılmasının imkansız olduğu kanısına vardım zira LG Developer, H850TR cihazına unlock desteği vermemekte. Kendilerine ülkemize satılan LG'nin bu cihaz sürümü için de unlock hizmeti vermeleri konusunda bir mesaj yazdım artık ciddiye alırlar mı almazlar mı bilemiyorum ama en azından talep ettim. Aslında aynı mesajı bir çok H850TR kullanıcısı gönderse dikkatlerini çekip harekete geçeceklerdir ama tek başıma beni dikkate alılar mı kestirmek güç. Bekleyip unlock.bin dosyasını gönderip göndermeyeceklerini göreceğim.

 


https://idealkaynak.net/lg-g5-bo ... -bootloader-unlock/

Yukarıdaki linkteki konuyu takip ettikten sonra mesaj atma gereği duydum tabi ki. Elinde LG G5'in avrupa serisi (H850) olup da aynı sorunu yaşayan arkadaşlar sorunu konuda anlatıldığı gibi çözebilir. Benim tek şanssızlığım geliştiricilerin ülkemize hakaret edercesine sattıkları cihaza unlock desteği vermemesi oldu.

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 23 Kasım 2019 19:18