LG kavisli OLED TV'ye yeşil sertifika yağmuru

CHIP Online
23-07-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Önde gelen teknoloji firması, kavisli OLED TV'lerinin bu üstün nitelikleri sayesinde ödülleri kaptı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lg- ... -yagmuru_41626.html

LG kavisli OLED TV enerji tasarruflu ve çevresel tasarımlara uygun yapısıyla Intertek, Avrupa Komisyonu EU Ecolabel ve Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) olmak üzere üç farklı kuruluştan sertifikaya değer görüldü.


"Günümüzde inovasyonun tanımı bir ürünün teknolojik avantajlarının yanı sıra doğada kapladığı alanının küçüklüğüdür" diyen LG Electronics Ev Elektroniği Ar-Ge Bölümü Başkanı Il-geun Kwon sözlerine şöyle devam etti: "En yeni OLED TV'miz tüketicimizin hayatına giren en şık ve enerji tasarruflu ürünü olma özelliği taşıyor. OLED TV ile keyifli bir deneyim sunma sözümüzü tutuyoruz."


Intertek'ten Green Leaf Mark'ı kazanabilmek için ürünün yüksek üretim standartlarına ve performansa sahip olması gerekiyor. Intertek ürünün doğaya ne gibi bir etkisi olduğunun test edilmesine ek olarak üretim sürecindeki teknoloji ve metotları denetliyor. Ürünün kalite ve performansı için önemli bir gösterge olan Intertek onayı dünyanın en saygın test ve sertifika organizasyonu olma özelliği taşıyor. LG kavisli OLED TV aynı zamanda Avrupa Komisyonu'na bağlı EU Ecolabel tarafından ödüllendirildi. Bu ödül ürünün tasarımında çevreye herhangi bir zarar verilmediğini kanıtlıyor.


LG OLED TV'ye sertifika veren EPEAT, tüketici ve üretici yararına yeşil elektronik ürünlerin global tescilini yayınlayan bir sivil toplum kurulu. EPEAT'in tesciline dahil olabilmek için bir ürürün enerji tasarrufu, geri dönüşümü, ambalajlaması, dayanıklılığı ve zararlı maddelerin az kullanımı da dahil olmak üzere en az 24 farklı çevresel kategoriye sahip olması gerekiyor.

Tüm Konu: LG kavisli OLED TV'ye yeşil sertifika yağmuru

Kaynak: www.chip.com.tr