LG monitör yarı yolda bıraktı

machinisteros
29-08-2016, 17:23   |  #1  
machinisteros avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

merhaba arkadaşlar,
2010 senesinde hatrı sayılır para ödeyip aldığım LG flatron W2286L monitörüm 4-5 gündür eziyet ediyor. Hiç sebep yokken ekranda yatay çizgiler belirmeye başladı, yazıları okumak için ekranı %150 yaklaştırmalıyım, aslında o bile net okunmuyor.
3gün önce tamirciye götürdüm, çok samimi olmasak da arkadaşım.  ekranının içinin gittiğini, tamir olamayacağını, parça değişmesi gerektiğini, yenisini almanın daha mantıklı olacağını belirtti.
Sorunun Ekrandan olduğuna eminiz.
Bilgisayarı genelde iş için kullanıyorum, online ders aldığım da oluyor. Yani eğlence amaçlı kullandığım az oluyor. Autocad programında proje çizerim genelde. Autocad te yazları iyice yaklaştırmadan okuyamaz hale geldim ekran yüzünden. Proje geneline bakmak istesem karınca yuvasından başka birşeye benzemiyor.
Ekran kartım NVIDIA GeForce 9800 GT, DVI, HDMI ve VGA var. 2010 senesinde bu bilgisayarı toplatırken çok araştırmıştım, ekran kartına ve monitöre fazlasıyla önem vermiştim, HDMI kablo ile bağlantı yapıyorum. HDMI kablo kullanmam gerekli veya gereksiz hala bilemiyorum,herkes farklı yazmış, yorumlara açığım.
Neyse çok uzattım. Ne yapmalıyım? Ekranı başka tamirciye götürmeye gerek var mı?
Gerek yok olan olmuş yeni ekrana bak diyorsanız ne tavsiye edersiniz? yine paraya kıy bu ayarda LG, Samsung al mı dersiniz, yoksa AOC, viewsonic vs. daha ucuz ürünlere bakabilir miyim? Alacağım ekranda 6 sene dayanacaksa ki Kaliteli diye aldık LG, boşuna çok para vermeyim.
Birde anlamadığım neden bÜtün full HD monitörlerde HDMI giriş yok? HDMI girişi olan ekran aramakta ısrarcı olmalı mıyım?
Arkadaşlar bilgisayar donanımlarını en son 2010 da bilgisayarımı toplatırken araştırmıştım, yaşım 30 üstü. Lütfen bunu göz önüne alın yorumlarınızda.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.