LG, vandalizm ile suçlanıyor!

CHIP Online
18-09-2014, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung, önde gelen rakiplerinden birini bu garip hareketi yapmakla suçladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lg- ... claniyor_49601.html

Samsung ile Apple arasındaki anlaşmazlıkları duymaya alışmıştık. Ancak bu sefer anlaşmazlık yaratan taraf Samsung ve bu sefer karşısına aldığı firma Apple değil, kendisi gibi Koreli bir firma olan LG. Ayrıca bu anlaşmazlığın sebebi de alıştıklarımızdan farklı. Bu kez söz konusu olan tartışma konusu patentler değil.


Samsung, ortaya oldukça ilginç bir iddia ile çıktı. Samsung'un iddiasına göre, LG'nin bazı kıdemli yöneticileri, Berlin'de yer alan mağazalardaki çamaşır makinelerine karşı vandalizm saldırıları düzenlediler.


Firma, Koreli yetkililerden, suçlanan LG yöneticilerine karşı bir araştırma başlatılmasını istedi. Sky News'in haberine göre, "bahsi geçen kişiler Berlin, Almanya'daki perakende mağazalarında yer alan Samsung çamaşır makinelerini bilerek ve isteyerek parçalamak" ile suçlanıyorlar. Açıklamanın devamında ise, Samsung'un yüksek seviyeli bir yöneticinin, ülkenin kanuni otoriteleri tarafından incelenmesini istemekten üzüntü duyduğu, ancak bu sorunun çözülmesini istediği söylenmekte.


LG tarafına bakılırsa, firmanın, bazı çalışanların "yanlışlıkla" bir Berlin mağazasındaki bazı Samsung ürünlerine zarar verdiğini kabul ettiği gözüküyor. Ancak LG, bu hasarın bilinçli olmadığını ve rakipleri üzerinde yürütülen bir market araştırmasının düzenli bir parçası olduğunu söylemekte.


LG, verilen hasarın karşılığını, polis olaya dahil olduktan sonra, parasal olarak ödemiş olsa da, bu kaza hakkında pek özür dileyecek gibi gözükmüyor. Öyle ki, firmanın iddiasına göre ürünlerin hasar almış olmasının tek sebebi, kullanılan menteşelerin kalitelerinin "zayıf" olması idi. Samsung ise bu iddiayı normal olarak reddetmekte.


Samsung tarafından suçlanan yöneticiler arasında ise, LG'nin ev araçları bölümünün başında olan Jo Seong-jin de bulunmakta...

Tüm Konu: LG, vandalizm ile suçlanıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr