LGA 1155 Pin yamukluğu

ExCeLLiuM
18-09-2012, 06:24   |  #1  
ExCeLLiuM avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Selamlar dün satın aldığım Gigabyte GA H77M-D3H anakartına Kingston Hyperx DDR3 1600Mhz 2x4 GB Kit bellekleri dual olarak bağlayıp i5 3470 işlemcimide yerleştirip power tuşuna bastım :) Maalesef görüntü gelmedi ve kendini resetleyip durdu. Sonra single mode olarak bağlayınca sistem açtı. Gigbyte ı arayarak destek istedim, önce ramleri doğru takıp takmadığımı kontorl etti ardından belleklerimin desteklenip desteklenmediğini kontrol etti. Bir sorun yoktu. Sonra bana anakarttaki işlemci yuvasındaki pinlerin yamuk olabileceğini söyledi. Telefonu kapattım nasıl yamuk olsunki hiç hata yapmamıştım hassas bir şekilde işlemciyi yuvaya yerleştirip klipsini takmıştım. Anakart sıfır, Koçpa dan almıştım. Sonra geç vakit işlemciyi söküp baktığımda küçücük sıra sıra pinlerin bir yerde sanki bozulduğunu farkettim, cep tel ile yakınlaştırıp resmini çektim ve gerçekten bir pin yamuktu. İşlemcide tek bir pin yamuktu  ve tam bükülmemişti. Eğer bn işlemciyi takarken ynalış bir şey yapsam bir sürü pin arasından tek bir taneisini yamultmakla kurutlamazdım sanırım. Büyük bir ihtimal kurcalanmış ya da üzerine ince bir şey vida gibi birşey olaiblir düşmüştür. Ancak bu kesinlikle bnm elimdeyken olmadı. Zaten anakartın kutusu kapalı değildi geldiğinde açıktı. Kullanılmış ihtimalini aklımdan geçiyor :S


sağdan 8. alttan 4. sıradaki

Sonra netten araştırıdm özellikle vatan bilgisayardan alınan anakartlarda insanlar böyle problem yaşamış ve kullanıcı hatası olarak değişim yapmamışlar. Kendim basit bir çözüm yolu baktım eğer olmasa yine temasa geçecektim. Kredi kartı ve kalem ucu metodunu önermiş herkes ancak bunlar bence amd işlemcilere yönelik. Ayrıca 1155 tane o kadar ince pinlerin arsına kağıt bile sokmak zorken kredi akrtını nasıl becerip sokacağımki. Toplu iğneyle çok hafifçe düzelttim, fazla kurcalamadan bir iki seferde yerine geldi sistemi topladım ramleri dual bağladım ve şimdi Allahtan açıldı. Ama ilerde bir problem olurmu orasını bilemem.

sağdan 8. alttan 4. sıradaki (düzeltilmiş hali)

Pini düzeltirken ince bir iğneyi pinin tam dibindeki deliğe doğru koydum sonra pine yaslayarak iğneyi kaldırdım bir kaç seferde yeterli diyeceğim duruma gelince bıraktım. Kredi kartı bıçak gibi şeylerin girmeis imkansız. Bu durumda olanlara bir fikir olur diye paylaşmak istedim.

Aslında bu olaydan önce intel işlemciden pinleri kaldırmasını olumlu olarak görürken artık işi daha hassaslaştırdığını farkettim, işlemcideki pinler bu kadar ince olmuyordu ayrıca onu eline alıp daha rahat düzeltme imkanın varken anakarttakileri düzeltmek çin işkencesine benziyor. İkinci olarakta internetten alışverişe güvenim azaldı ve kullanıcıların bir hatası olamdığı halde hasarlı ürünlerin bedellerinin müşterilere ödettirilmesi ne kadar tiicari ahlaka uygun tartışılır. Açıkcası ben kocpayı aramadım bile. Alacağım cevabı net ortamında öğrenmiştim zaten. 

Şimdilik sistemim stabil gözüküyo sadece termal macunu 2 kez çıkarıp taktığımdan biraz etkisini kaybetti boşta 45-50 dereceye yaklaştı işlemci bi onu değişirim bir dahada sokete elimi sürmem ;)

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 18 Eylül 2012 18:31
Kapalı Hesap (223846)
18-09-2012, 15:57   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Resimler gözükmüyor.

ExCeLLiuM
18-09-2012, 18:33   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

resimleri yüklediğim sunucuda hata var sanırım, başka yere yükledim... Bu eğri pin anakarttaki 2 dimm yuvasını kontrol ediyor demekki. Bu olmassa 4 slottan 2si çalışmıyor :S

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 18 Eylül 2012 18:35
İzmirlifare
18-09-2012, 18:58   |  #4  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

Çok şanslıymıssın çoğu vakalarda sonuç bu şekilde olmaz seni geçmiş olsun  Kahkaha