Lightning tüm eski aksesuarlarla çalışacak mı

CHIP Online
18-09-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5'in yeni "lightning" bağlantısı, bir adaptörle tüm eski aksesuarları desktekleyecek mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lig ... sacak-mi_35933.html

Geçtiğimiz gün tanıtılan iPhone 5, iPod Touch, iPod Nano ve iPod Shuffle modellerinin hepsinin yeni Lightning bağlantısı sayesinde çok daha ince olduğunu görmüştük. Yaklaşık 10 yıldır Apple ürünlerinde standart olan 30 pinlik bağlantıdan daha küçük olan Lightning eski aksesuarları kullanılmaz hale getireceği için pek çok kullanıcının endişe duymasına yol açmıştı. Apple da bu cihazlar için uygun fiyatlı bir adaptör sunacağını açıklamıştı.


Ancak çözüm o kadar basit değil. Yeni adaptörü satın alsanız bile bazı docking station'lar ve aksesuarlar çalışmıyor. Sorun, yeni Lightning bağlantısının sinyalleri işlemesi ile ilgili. Cihaz analog sinyal çıkışına sahip değil, bu da bu tarz sinyal alarak çalışan cihazları çalışmaz hale getiriyor. İşin kötü yanı, bu cihazların sayısının çok yüksek olması.


Apple web sitesinde "bazı 30 pin'li aksesuarların desteklenmediğini" belirtiyor ve adaptörün "video ve iPod çıkışını" desteklemediğini itiraf ediyor.
Tek muhtemel çözüm, bu küçük adaptörün içine daha da küçük bir DAC (Digital-to-Analogue Convertor – Dijitalden analoga çevirici) devre eklemek ama bu durumda adaptörün fiyatının artması kaçınılmaz.

Tüm Konu: Lightning tüm eski aksesuarlarla çalışacak mı

Kaynak: www.chip.com.tr