linux 21yaşını kutluyor

orhantatar
27-08-2012, 17:00   |  #1  
orhantatar avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008
How Linux is BuiltHow Linux is Built
While Linux is running our phones, friend requests, tweets, financial trades, ATMs and more, most of us don't know how it's actually built. This short video takes you inside the process by which the largest collaborative development project in the history of computing is organized. Based on the annual report "Who Writes Linux," this is a powerful and inspiring story of how Linux has become a community-driven phenomenon. More information about Linux and The Linux Foundation can be found at and

Finlandiyalı üniversite öğrencisi Linus Torvalds tarafından, UNIX'ten esinlenilerek geliştirilmeye başlanan açık kaynak kodlu, özgür ve ücretsiz işletim sistemi çekirdeği Linux, 21 yaşını kutluyor. Bugün dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Android işletim sisteminin de temelini oluşturan Linux, 25 Ağustos 1991 tarihinde geliştiricisi Linus Torvalds'ın "comp.os.minix." grubuna attığı "386(486) AT klonları için ücretsiz bir işletim sistemi hazırlıyorum. Sadece hobi amaçlı, GNU gibi büyük ve profesyonel olmayacak." mesajı ile birlikte resmiyet kazanmıştı.

Android, webOS ve Maemo (MeeGo, şimdilerde Tizen) gibi farklı mobil işletim sistemlerine güç veren Linux çekirdeği aynı zamanda Pardus'un da dahil olduğu onlarca farklı dağıtım ile milyonlarca kişiye ulaşmakta. Linus Torvalds'ın bugün hala geliştirme çalışmalarına dahil olduğu Linux işletim sistemi çekirdeğinin bir de vakfı bulunmaktadır. Bu vakıfta işlemci devi Intel'den, internet devi Google'a, uçak üreticisi Boeing'den, otomobil üreticisi Toyota'ya kadar çok sayıda dev firma bulunmaktadır. 3.5.1 numaralı son kararlı sürümü 9 Ağustos'ta yayınlanan Linux, dünya çapında binlerce gönüllü geliştirici ile pek çok farklı kulvarda yaygın bir şekilde kullanılmakta, maskotu Tux ile tanınmaktadır.   ( alıntıdır)

Son Düzenleme: orhantatar ~ 27 Ağustos 2012 17:00