Linux bu Samsung laptopları tuğlaya çevirdi!

CHIP Online
04-02-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu laptop'lara Linux yüklemeye çalışanlar, cihazlarının tam bir tuğlaya dönüşmesinin şokunu yaşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lin ... -cevirdi_38453.html

Resimlerle: Her laptop'a lazım 24 taşınabilir araç!

Yeni Samsung laptop'lardaki kernel sürücüsündeki bir sorun, cihazlara Linux yüklemeye çalıştığınızda tuğlaya dönüşmesine neden olabilir.


Sorunun 530U3C, NP700Z7C, NP700Z5C, ve 300E5C model Samsung PC'lerde, Linux'u UEFI yoluyla önyükleme yapmaya çalıştığınızda meydana geldiği söyleniyor. Kullanıcılardan Ubuntu Linux forumlarına gelen şikayetler arasında bir kullanıcı, iki laptop'unu bu soruna feda ettiğini söylüyor.


Ağustos ayında herhangi bir günlük dosyası sağlayamadığını söyleyen kullanıcı, "cesaretiniz varsa BIOS'tan UEFI önyüklemeyi seçin ve LiveUSB'den önyükleme yapmayı deneyin" diyor. Kullanıcıya göre laptop, siyah bir ekranda takılıp kalıyor. Laptop'u zorla kapatıp açtığınızda ise hiç açılmıyor, sadece siyah bir ekranla karşılaşıyorsunuz.


Lenovo IdeaPad n585'te de benzer bir sorun yaşadığını söyleyen bir kullanıcı var, ancak bu rapor henüz onaylanmamış durumda.


Sorunun Windows 8'deki çok tartışılan Güvenli Önyükleme işleviyle ilgisi olmadığı söyeniyor. Canonical'ın Samsung ile hatayı görüşmek üzere iletişime geçtiğini söyleyen Ubuntu geliştiricisi Steve Langasek, sorunu ortadan kaldıracka BIOS güncellemesinin ne zaman geleceğinin henüz belli olmadığını iletiyor.


Langasek, kullanıcılara soruna engel olan en son günlük imajları kullanmalarını tavsiye ediyor. Bu arada Linux'un mucidi Linus Torvalds, ana Linux geliştirme ağacında yaptığı değişiklikle soruna kısmi olarak da olsa bir çözüm sunmuş oldu. Torvalds'ın çözümüyle ilgili detayları bu adreste görebilirsiniz.

Tüm Konu: Linux bu Samsung laptopları tuğlaya çevirdi!

Resimlerle: Her laptop'a lazım 24 taşınabilir araç!

Kaynak: www.chip.com.tr