Linux'u denemek için 5 risksiz yol!

CHIP Online
18-07-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows'unuza hiç dokunmadan, Linux'u denemeniz mümkün! İşte bunun 5 pratik yolu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lin ... ksiz-yol_41541.html

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Linux'u denemek istiyor, ancak Windows'unuza zarar gelmesinden mi korkuyorsunuz? Rahat olun, çünkü Linux'u riske girmeden denemenize izin verecek birçok yol var. İster Windows'tan tamamen kurtulmayı düşünün, ister sadece Linux'a bir göz atmak, Linux'u yüklemenin en risksiz yollarını bu yazımızda sizlere açıklıyoruz.

Live CD/DVD yöntemi

Neredeyse tüm Linux sürümlerini bir Live CD olarak çalıştırmanız mümkün. Bunun anlamı, herhangi bir yükleme yapmadan tüm işletim sistemini deneyebileceğiniz. Live CD'ler, gerçek bir kurulum kadar hızlı çalışmayabilir ancak sisteminizde kurulu olan işletim sistemini etkilemezler.

Denemek istediğiniz dağıtımın ISO dosyasını indirip onu diske yazmanız yeterli. Windows Vista, 7 ve 8'de ISO dosyasına sağ tıklayıp "Disk görüntüsünü yaz" seçeneğine tıklamanız yeterli. Windows XP kullanıcıları ise benzer işlev sunan ISO Recorder'ı kullanabilirler.

USB çubuğu yöntemi

CD sürücüsüne sahip olmayan PC'lerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak bir USB sürücüsüne sahipseniz, Linux'u başlatabilir ve yükleyebilirsiniz. Bu tür USB diskleri oluşturmak için örneğin sizi adım adım yönlendiren Linux Live USB Creator gibi araçlardan faydalanabilirsiniz.


Tüm Konu: Linux'u denemek için 5 risksiz yol!

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Kaynak: www.chip.com.tr