Linux üzerinde formatlama yapılan HDD

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
hturkmen
26-02-2004, 12:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

İlk başta yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür eder ve chip ekibinin butür bir hizmetten yararlanmamızı sagladığı için minnettarlığımı belirtmek isterim.

Ben MySQL server için Linux işletim sistemini bilgisaylarıma kurdum daha sonradan MySQL server için Windows işletim sistemi kullanmaya karar vererek Windows XP işletim sistemini kurmak için XP CD'sini bilgisayarıma taktım. Bir süre sonra gelen disk bölümleme ekranında linux işletim sisteminin oluşturmuş olduğu HDD üzerindeki bölümleri gördüm sırayla bölümleri silmeye başladım bu sırada ekrana birininin silinemediği mesajı geldi ve sistem kapandı şu anda hardiskimi makinama bagladığımda sistemim açılmıyor harddiskimi sürekli okumaya çalışıyor. HDD dem 20 GB Maxtor Ata 133 ne şu anda HDD min 8,5 GB bölümünü Linux Kinoppix üzerinden görebiliyorum fakat müdahale edemiyorum Linux bilgim iyi olmadığından dolayı bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

hasanyasin
26-02-2004, 13:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sisteminizi bir başlangıç disketiyle açıp, fdisk /mbr yazın ve entera basın. Sonra sistemi restart edin. Sonra sisteminizi Windows XP kurulum CD'siyle başlatın ve bölümleri gene oradan düzenlemeye çalışın. Olmazsa, aynı şeyi bir linux kurulum CD'siyle yapmaya çalışın. Diskiniz üzerindeki partiton table [bölüm tablosu] ya da MBR ile ilgili bir sorununuz var ve eğer fiziki bir hata oluşmamış ise, bundan kurtulmanız son derece kolay. MBR: Master Boot Record demektir ve Primary Master olarak sisteme bağlanan sürücü üzerinde buradaki kod çalıştırılır. Böylece sistemin başlaması işletim sistemine aktarılır. Sizin diskinizde buradaki program bir şekilde zarar gördüğü için sisteminiz yeniden başlamıyor. Diskinizde bir veri yoksa eğer, yukarıda bahsettiğim metodlardan biriyle, MBR ve partition table üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

Geçmiş olsun...

Sorunla ilgili daha farklı şeyler olduğuna inanıyorsanız eğer, lütfen adım adım yaptıklarınızı ve her adımda karşılaştıklarınızı, açıkça anlatmaya çalışın.

gunaysay
06-03-2004, 11:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

partition manager programını kullanın tabiiki fdisk /mbr yaptıktan sonra