Liselier trafik sorunu için iş başında

CHIP Online
19-12-2012, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

10. sınıf öğrencilerini trafik ve ulaşım sorunlarını çözmeye davet eden büyük yarışma başlıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lis ... -basinda_37648.html

Renault tarafından düzenlenen 'Sizin Fikriniz Sizin Projeniz' Uluslararası Yol Güvenliği ve Sürdürülebilir Ulaşım Yarışması'na bu yıl İstanbul'daki bütün Anadolu Liseleri katılıyor. 18 Aralık'ta yapılan, 142 Anadolu Lisesinin müdür ve öğretmenlerinin katıldığı bilgilendirme semineriyle, Liseler için bu sene de heyecan ve etkinlik dolu bir yarış başladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile düzenlenen yarışma 10.sınıf öğrencilerini yakın çevrelerindeki somut trafik ve ulaşım sorunlarına çözüm üretmek için harekete geçmeye davet ediyor.  Yarışmanın düzenleyicileri arasında Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Total Oil Türkiye'de bulunuyor.


Yarışmanın Türkiye Finali Mayıs ayında yapılacak. Nisan ayında Türkiye'deki jüri tarafından belirlenecek en başarılı uygulamayı geliştiren öğrenciler Haziran ayında Fransa'da yapılacak Uluslararası Finalde Türkiye'yi temsil edecek. Geçen yıl Türkiye birincisi olan Zeytinburnu Anadolu Lisesi, Uluslararası Finalde de Dünya üçüncülüğü ödülünü kazanmıştı. Yarışmada ilk üçe giren sınıfların öğretmenlerine ve öğrencilere çeşitli hediyeler de verilecek.


Liselilerin başarıları fikirlerini uygulayıp, etkili sonuç almalarına bağlı


"Sizin Fikriniz Sizin Projeniz" yarışmasına katılacak olan Liselilerden öncelikle kendi yakın çevrelerindeki en önemli yol güvenliği ya da ulaşım sorununu saptayıp, bu sorunun iyileştirilmesine yönelik kendi somut çözüm önerilerini üretmeleri bekleniyor. Ancak iş burada bitmiyor. Liselilerin bu fikirleri bir proje ve eylem planına dönüştürüp harekete geçerek uygulamaları gerekiyor. Yarışmadaki başarıları fikirlerini hayata geçirip etki ve sonuç elde etmelerine bağlı. Geçen yıl Zeytinburnu Anadolu Lisesi öğrencileri projelerini başarıyla uygulayıp, anaokulu çocuklarına gerçek ve model alınabilecek bir eğitim sınıfı sağladıkları için Dünya üçüncüsü olmaya hak kazanmış; Dünya birincisi olan Hintli öğrenciler ise okullarının çevresindeki trafik karmaşasını gerçekten en aza indirgemeyi başarmıştı.


Tüm Konu: Liselier trafik sorunu için iş başında

Kaynak: www.chip.com.tr