Low Level Format Atmak Istiyorum, AMA!!!

emoz159
12-01-2007, 02:04   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Bilgisayarimin artik ilk aldigim güne oranla iyice yavasladigini düsünüyorum.
Artik formatlamak bile skici bekleme sürelerini kisaltmiyor.
Ayrica cok virus girdi...
Low Level Format ataraktan sorunlarin cözülecegini düsünüyorum.
Ama söyle bi sorunum war.
LLF atarken baska bi HDD den hedef ´HDD yi formatlamalyim yoksa ayni HDD'den olabiliyormu(Bana bu imkansiz gibi gözüktü de)

Ben notebook sahibi oldugum icin ekstra bir hdd alip takmam söz konusu degil bildigim kadariyla. Bana ne gibi bir cözüm önerirsiniz?
Bildigim kadariyla bios da da LLF die bir secenek yoktu...

viking20
12-01-2007, 07:18   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

SORU:Low Level format nasıl atılıyor?Bildigimiz c:/>format c: dan ne farkı var?Bilgisayardan sistemi kaldırıp kurmak istedigimde low level format atsam daha mı iyi olur?
CEVAP:low level format, bazı programlar tarafından yapılıyor. Format c:'den farkı, harddiski ilk aldığınız günkü konuma getirir. yani badsector'lu sistemlerde son çare olarak kullanılır, ayrıca GÜNLERCE sürebilir. ayrıca low-level format, diskin ömrünü kısaltır, siz normal formatı tercih edin.
low level format ile bad sectorlü alanlar kapatılıyor sadece.Böylece bad sectorün yayılmasını engellemiş olursunuz.
-----------------
HDD Low Level Format Tool 2.21.1108[küçük bir araç]
Üreticinin Açıklaması :
Harddisklerine low level format atmak isteyenler için geliştirilmiş küçük bir araç. Fabrika formatı olarak ta bilinen bu yöntem ile harddiskinizdeki tüm MBR ve tablo bilgisi silinecek. Tüm bitler 0 olacak şekilde ayarlanacak. Böylece diskiniz ilk günki gibi tertemiz olacak. S-ATA (SATA), IDE (E-IDE), SCSI, USB, FIREWIRE arabirimlerine sahip disklerde çalışabilir. Maxtor, Hitachi, Seagate, Samsung, Toshiba, Fujitsu, IBM, Quantum, Western Digital marka disklerde sorunsuz çalışmaktadır.
Dikkat!! bu aracın kullanılması sonucu seçtiğiniz diskteki veriler tamamen silinecektir. Silinen verilerin kurtarılması mümkün değildir.
-------------------
Low Level Format Nedir,Nasıl Yapılır?


Tekrarlamakta fayda var sanırım: LOW LEVEL FORMAT ÇOK RİSKLİDİR HARD - DISKİNİZ KULLANILMAZ HALE GELEBİLİR.!

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Ocak 2007 09:54
mrc_1984
12-01-2007, 11:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
147 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

çok harika bir açıklama

root1907
12-01-2007, 11:31   |  #4  
root1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
231 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

bilgisayarın vürüsten vede windows güncellemelerini yapmadığın için yavaş olabilir bence vikink20 arkadaşımın dediği şeye katılıyorum llf format sonçaredir ve bende önermem normal bir format at makinayı kuruncada bir virüs programı kur avast veya avg tavsite ederim sonrada bilgisayarın güncelleştirmelerini yap ve bilgisayarının otomatik güncelleştirmerini aç özelliğini işaretle bölece ilerdede aynı sorunlarla karşılaşmazsın ben bu şekilde kullanıyorum ve bilgisayarıma en son formatı 10 ay kadar oldu atalı o zaman beridir hiç yükleme yapmadım ve ilk yüklediğim günki gibi çalışıyor maaşallah nazar deymesin:).