Lütfen ACİL yardım Ubuntu üzerinden windows kurulu

ode1299
09-07-2012, 14:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

Arkadaşlar lütfen biri bana yardım etsin 2 yıldır sorunsuz kullandığım win7 (defalarca sorunsuz kurulum yaptığım) ATI ekran kartı sürücülerimin mecburiyetten driver cleaner programı ile silinmesinden dolayı çöktü, sonra da her zamanki gibi verilerimi yedekleyip kurulum yaparım dedim ama, 6 kez 3 farklı dvd ile denememe rağmen win7 kurulumu en sondaki ilk yeniden başlatmadan sonra windows kurulumu tamamlanıyorda kaldı, bi kaç seferde mavi ekranla karşılaştım, 2 gündür yabancı ve türkçe forumlarda bu çok karşılaşılan(gariptir ki benim aynı bilgisayarda hiç de karşılaşmadığım; daha önce en az 5 kurulum yaptım) durum için önerilen herşeyi denedim, shift-f10 lardan tutun da EIST iptal etmeye kadar. sonra birinin önerisini deneyim dedim, ubuntu kurarken windows için yer bırakın sonra kurarsınız demiş.
Ubuntuyu sorunsuz kurup çalıştırdım ancak, disk bölümlemeden kendi seçimlerimle kurulum yapınca (araştırarak yapmama rağmen hatalı olabilir) ubuntu yükleme sonunda ilk bootda verifying dmi pool data ekranında kalıyor.
ubuntu kurarken 2 nolu seçenekle herşeyi silip yerine ubuntu kurduğumda sorun olmuyor işletim sistemi çalışıyor fakat, CD boot yaparken de sadece ubuntu cd ile boot oluyor. win7 xp veya vista dvdleri ile boot yapamıyorum.
dolayısıyla win7 veya başka bir win yükleyemiyorum.
Virtual box gibi programlar olduğunu okudum ama bana lazım olan şey bu mu bilmiyorum, Lınux konusunda çok cahilim,
tek istediğim win7 e geri dönmek bi kenarda da ubuntu durabilir mecbur kalırsam.
Lütfen bana acil yardım edin 2 gündür çıldırmak üzereyim..
sonradan windows kurabilmek için ubuntu kurulumu sırasında doğru bir disk bölümleme nasıl yapılmalı daha sonra win7 kurabilmek için dvdden boot etmek için farklı bişey mi yapmam lazım?
yardım eden ve okuyanlara sonsuz teşekkürler...