LÜTFEN BAKINIZ!FACEBOOK GÜVENLİĞİ İÇİN'

samsat86
08-12-2008, 00:42   |  #1  
samsat86 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

“Profile” sayfasının ise alt kısmında bulunan “Applications in your Profile” kısmındaki “Notes” – “Notlar” bağlantısına tıklayarak “Privacy Settings for Notes” - “Notlar Gizlilik Ayarları” sayfasına ulaşınız.
Bu sayfadaki tüm ayarları “Only my friends” – “Sadece arkadaşlarım” veya “Only me” – “Yalnızca ben” ile kısıtlayınız.
Yaptığınız değişikliklerin kaydedilmesi için sayfanın alt kısmında bulunan mavi “Save” – “Kaydet” butonuna basınız.
Arama İlgili Ayarlarının Yapılması:

Gizlilik sayfasından “Search” bağlantısına tıklayarak Arama ayarları sayfasının açılmasını sağlarız.
Sayfanın ilk kısmındaki “Who Can Find Me in Search and See My Public Search Listing” – “ Arama ile Beni Kim Bulabilir ve Genel Arama Listelememi Kim Görebilir” ayarı için “Everyone” – “Herkes” seçeneğini işaretleyiniz.
Alt kısımdaki “What People Can Do With My Search Results” – (“Arama Sonuçlarım ile Yapılabilecekler”) kısmındaki ayarlarda yalnızca “See your picture” – “Resminizi görme” ve “Send you a message” – “Size mesaj gönderme” seçeneklerini seçili olarak bırakacak şekilde ayarlarınızı yapınız.
“Save” – (“Kaydet”) butonuna basarak yaptığınız değişikliklerin kaydedilmesini sağlayınız.
Haber ve Güncelleme Hizmetleri Ayarlarının Yapılması:

Gizlilik sayfasından “News Feed and Mini-Feed” bağlantısına tıklayarak “News Feed and Mini-Feed Privacy” sayfasına ulaşınız.
Sayfadaki seçeneklerden “Write a Wall Post” – “Bir Duvar Yazısı Yazılması” , “Comment on a Note” - “Bir Notla İlgili Yorum Yapılması” , “Comment on a Photo” – “Bir Fotoğraf ile ilgili Yorum Yapılması” ve “Comment on a Video” – “Bir Video ile ilgili Yorum Yapılması” haricindeki seçeneklerin seçim kutucuğunun boş olduğundan emin olduktan sonra “Save Changes” – “Değişiklikleri Kaydet” butonuna basarak yaptığınız değişiklikleri kaydediniz.
Temel Facebook Güvenliği ile ilgili paylaşacaklarımız burada tamamlandı. Facebook güvenliği ile ilgili daha fazla bilgi almak için Ayrıntılı Facebook Güvenliği, İleri Facebook Güvenliği makalelerini okuyabilir, Facebook güvenliği için yapmanız gereken işlemleri adım adım anlatan Guvenlik.info Facebook Güvenliği Videolarını izleyebilirsiniz.

Yazının İçeriğine İlişkin Uyarı :
Yazı boyunca arkadaş listenizdeki Facebook kullanıcılarının tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerden oluşan bir topluluk olduğunu varsaydık. Facebook’taki arkadaş listenize tanımadığınız kişileri ekleyerek bireysel bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğinizi tehlikeye atmanızı tavsiye etmesek de listenizde tanımadığınız veya yeterince güvenmediğiniz kişiler olabilir. Bu durumda çeşitli bilgileriniz için paylaşım seçeneklerinizi ayarlarken daha tedbirli olmanızı öneririz.