Lütfen konuyu yayalım!

pgszgr
26-03-2017, 22:19   |  #1  
pgszgr avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Arkadaşlar merhaba. LÜTFEN YARDIMCI OLUN.ÇOK ZOR DURUMDAYIM.  dün chip online forumunu buldum. bir süre önce bir barla sorun yasadım. ve bu olaydan sonra bu kişiler ,tanıdıkları, garsonlar vesaire beni gördüklerinde sinir etmek için internette ne yapmış isem söylüyorlar. e-mail den tutun izlediğim film ,dinlediğim müzik , dolastıgım internet siteleri her seyı soyluyor .  özel hayatım kalmadı neredeyse. bunlar nasıl bilinebilir? bir program mı var? lütfen açıklayın. bu tür konulardan hiç anlamıyorum. bunu engellemenin bir yolu var mı?  ÇOK ÖNEMLİ. ilgilenirseniz sevinirim.

White-Fox
28-03-2017, 13:38   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Öncelikle geçmiş olsun,

1-Var olan hdd nizi çıkartın yeni bir hdd alın ve ona sistem kurup pc ye takın.

2-Sosyal medya hesaplarınız da izin verdiğiniz bazı eklentiler vs var ise iptal edin ama başka kullanmayacağınız bir pc den bunu yapın.

3-İnternet gezintisi için Tor(bu tespit edilmesi teknik olarak zor bir programdır Vpn ye göre) veya güçlü iyi bir vpn kullanabilirsiniz.

4-Her hangibibir flashla size virüs atılmış olabilir dahası sizin flashınıza bir virüs atılmış olabilir bundan dolayı kullanılmayacak bir pc de yine bu flashları biçimlendirin.

5-Ve en önemlisi tekrar bir virüs yememek için şüphelendiğiniz URLleri denetletin virustotal url taraması yapar.Çünkü bazı sahte url sistemleri vardır ki tıkladığınızda size farkettirmeden normal açılacak siteye yönlendirir ve o arada da ip adresinizi işletim sisteminizi ve daha detay katılabilir birkaç sızmak için yararlı olacak bilgiler çekerler.

6-Güncel-Orjinal virüs programlarıda kullanın zaten bu adamlar hacker değil internetten buldukları bir programı size atıp kullanıyorlar bu kadar.Bu yüzden orjinal işe yarar bir antivirüs sizin işinizi görür.

7-Hdd değiştikten sonra sizle hiçbir şekilde irtibatları kalamaz virüs aracılığı ile.Önemli olan nokta dikaktli olup tekrar bir virüs sızıntısına aman vermemek.Umarım Kurtulursunuz.

8-Tüm email gmail sosyal medya hesaplarınız tüm şifreleri başka bir bilgisayardan değiştirin.Kırılamayacak şekilde koyun herhangi bilinen bilgilerinizi doğum tarihi,tutulan takım vs koymayın.Büyük küçük harf !'^+%&/()==?_ ne kadar ne kullanırsanız iyidir.

9-Ola ki Bu yaptıklarının farkında olmayan arkadaşlar'a güzel bir uyarı verelim,o hdd yi boşa çıkartmadık eğer sizi rahatsız etmeye çalışacak olurlarsa hdd sizin kozunuzdur bilişim suçlarına teslim edin.Kişilerin adlarını verin evlerine girilip hddleri alınıp yada iş yerlerine girilip bilgisayarları eğer hdd yi yakmaz yada atmazlarsa virüsün karşı bağlantısı anlaşılıp haklarında çok hatırlamıyorum ama 2 yıl dan başlamak suretiyle ceza alacaklardır Lakin bitmez bu sadece sisteme giriş cezası devamında sisteminizden bilgi çalmak bu ayrı suç, devamında çalınan veriyi paylaşmak bu ayrı suç santaj da varsa tüyü dikip 10 yılını alırsınız.Sonra bir kafeye girip keyif çayınızı için.Unutmadan birde virüsü kendileri yazdılarsa 2 yıl daha koyun :DKolay gelsin...

Son Düzenleme: White-Fox ~ 28 Mart 2017 13:41 Neden: Ekleme
White-Fox bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]