M.2 SSD İle İşlem Yapınca Bilgisayar Reset Atıyor

furkaneroglu
18-10-2021, 17:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2014

Merhaba bu sitede ki ilk konum olduğu için hatalarım varsa af ola.

Lütfen sonuna kadar okuyun


SSD : Adata XPG SX8200 512GB

Anakart : Asrock B365M-PRO4


Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarım aktif olarak 1-2 gün açık kaldı rahatlaması adına yeniden başlattım.

yeniden başlattıktan sonra bilgisayar kendini resetlemeye başladı. Masaüstü geliyor sonra hemen yeniden başlıyor ilerleyen süreçte masaüstü gelmeden yeniden başlatmaya başladı.

Biraz araştırdım hdd den yaptığı bilgisine ulaştım fakat benim sistem m2 sisteme kurulu olduğu için ssd yi söktüm yedekte tuttuğum hdd ye sistem kurdum onda resetleme yapmadı driverları kurdum oyun oynadım video renderi aldım her şekilde test ettim resetleme yapmadı ssd yi takınca resetlemeyi tekrardan yapıyordu. Bu sefer HDD yi sistem olarak başlattım SSD  D olarak görünüyordu verileride görebiliyordum. Verilerimin yedeğini almak adına kopyalama işlemi yapacaktım hdd ye ama kopyala yapıştır yapınca tekrardan reset atmaya başladı. SSD nin bozuk olduğuna emindim servise gönderdim serviste SSD bozuktur diyip para iadesi yaptı ( büyük ihtimalle ssd yi bozdu) gittim tekrardan aynı marka model SSD yi satın aldım sıfır üründe de aynı hatayı yani resetlemeyi yaptı. Bu sefer gözler anakarta döndü, anakart için işlem başlattım aldığım yere durumu izah ettim aldığım siteyi söylemiyorum ama türkiyenin en büyük e ticaret sitesi ve kendi sattığı üründü. Aksilik yetmezmiş gibi site ürünü yanlış servise gönderdi asusun servisine göndermiş Sms infocoma ( Servis Raporu: Servisimiz tarafından destek verilememektedir işlemsiz iade edildi ) yazmışlar haklılarda 15 gün öyle bekledim sonra tekrardan kargolama süreci derken 10 günde öyle zaman geçti 25 gün sonra doğru servise ulaştı serviste de 1 hafta kaldıktan sonra servis dedi ki (Akortek firması ) Ürünün tüm testleri yapıldı sorunsuz çalışmaktadır.


Sistemi aktif olarak 23 aydır kullanıyordum bütün parçaların garanti süresi ortalama aynı

Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir servis uğraşmamış olabilir mi ? 3.kez yeni SSD aldım tekrardan kurulumu yapıp deneyeceğim ve videoya alacağım fikirleriniz benim için çok önemli.

şimdiden teşekkür ederim.