Mac OS X Lion'ın 9 gizli özelliği!

CHIP Online
27-07-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Mac OS X Lion'un yenilikleri arasında açıklanmayan birçok gizli özellik de var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/mac- ... ozelligi_28229.html


Resimlerle: OS X Lion ve Win 8 işlevleri karşı karşıya!

Apple, Mac OS X işletim sisteminin yeni sürümü Lion'ın yeniliklerinden kendi web sitesinde bahsediyor. Ancak şirketin bizlerden gizlediği birçok özellik de mevcut. İşte bunlardan 9 tanesi.

Yeni "metinden sese" kayıtlar ekleyin: Apple yıllar içinde işletim sistemi içerisinde sunduğu metinden sese dönüştürmeyi oldukça geliştirdi. OS X'deki VoiceOver Utility içerisinden Speech bölmesine tıklayın ve "Customize"ı seçin. Buradan bir çok farklı ve eğlenceli konuşma sesleri seçebilirsiniz.

İki dokunuşla bir kelimenin anlamına bakın: Lion birçok çoklu dokunmatik hareket desteğiyle beraber geliyor. Örneğin bir sözcüğün anlamına bakmak için işaretçiyi sözcüğün üzerine getirin ve üç parmakla iki kez dokunun. Tabi ki öncelikle bu özelliği  System Preferences > Trackpad > Point & Click'den etkinleştirmeniz gerekiyor.

Bir grup nesneyi klasörde gruplandırın: Finder'ın yeni ve kullanışlı bir özelliği sayesinde bir grup dosyayı seçip sağ tıklayarak ve "New folder from X items." seçeneğini seçerek tüm bu dosyaları yeni bir klasör içerisinde toplayabilirsiniz.

Tüm konu: Mac OS X Lion'ın 9 gizli özelliği!

İzleyin: Nokia N900'de Mac OS X!

Resimlerle: OS X Lion ve Win 8 işlevleri karşı karşıya!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows'dan Mac OS X Lion'a geçmeyi düşünüyor musunuz?