Mac Os X Lion Kurmak

BekleGeliyorum
20-05-2012, 01:18   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
581 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Arkadaşlar Mac Os X Lion kurmak istiyorum.Bu konuda bilgisi tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.
Pc ye gelicek olursak Samsung DS02TR Lsptop
Sistem:

İşlemci:i5 460M 2.8 ghz
Ram:4 GB DDR3
Ekran Kartı:545v 1 gb ATI

Anakartı,harddiski Samsung un..Şimdi Win 7 Ultimate yüklü.

Sanal makinaya kurmak istemiyorum.

BekleGeliyorum
20-05-2012, 13:19   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
581 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Bilen yok mu yahu

MCT21
23-05-2012, 15:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Öncelikle mac os mac için hazırlanmış bir işletim sistemi. İnternette image dosyasının direk boot edilemeyeceği, küçük bir programla kurulabildiğinden bahsediliyor. . Ve programın adı developbox gibi bir şeydi..
Önce mac os x edinmek gerekir.
Birincisi, bunun için boş dvd gerekli.
ikincisi, image dosyasını dvdye yazmak. eğer mac kullanan biri varsa, orjinal dvdyi alıp  kurmayı deneyebilirsin.. ben de 3-5 kere mac os kurmayı denedim. ne mac os 8, ne 9, ne de 10 yükledim. image edinmek internetten biraz zor gibi.. kursan bile keyifli olmaz.
burada diyor::
 
10 adımda PC sistemde Mac OS X Tiger

En kolay ve Türkçe kurulum
Merhaba. Bildiginiz uzere Apple'in x86 mimarisine gecme karari almasi uzerine program gelistiricilerine dagitilan deneme Macintel'lerle gelen Tiger DVD'sinin bir kopyasi internette dolasiyor.

Fakat bu Install DVD'yi herhangi bi PC'ye takip sistemi acarsak acilmaz cunku deneme Macintellerde TPM adi verilen bir lisans chipi var ve o chip olmadan herhangi bir PC'de acilmiyor. Ama bu calistiramayacagimiz anlamina gelmiyor. Developer box alan bir uyanik, bu chipe bagimliligi ortadan kaldirmis ve Harddisk'in bir kopyasini Bittorrent'a surmus. Ben de indirdim ve kurmam sadece 15 dk aldi. Burada anlatiyorum.

1- http://www.cpuid.org/download/cpu-z-130.zip adresindeki programi cekin ve islemcinizin SSE2 desteklediginden emin olun. SSE3 destekliyosa cok daha iyi. Eger en azindan SSE2 desteklemiyorsa sizin bu sevdadan vazgecmenizin zamani geldi.

2- Islemci uygunsa size HDD Image lazim. tiger-x86.tar.bz2 adindaki bu dosyayi yasal yollarla edinmelisiniz. www.torrentspy.com da aramak kanunen yasaktir.

3- Image'in arsiv dosyasini indirdiniz. Winrar'la 6.5GB bos alani olan bi harddiske acin. Icinden 6GB boyutlu IMG uzantili bir dosya ciktigindan emin olun.

4- http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/lin...ite/dd-0.3.zip adresinden dd programini indirin. IMG uzantili dosya ile ayni klasore koyun.

5- Simdi makinayi kapatip bilgisayarinizin optik suruculerinden birini sokup yerine en az 6.1GB'lik bos bir harddisk takin. Zaten bilgisayarda takili bir harddiski kullanmak istiyorsaniz kapatmaniza gerek yok.

Uyari: Kullanacaginiz harddisk kac GB olursa olsun 6 GB olarak gorunecek ve bunun 4 GB'ini da OS X harcadigi icin size 2 GB kalacak.

6- Bilgisayari acin. Denetim Masasi'nda Yonetimsel Araclar altindan Bilgisayar Yonetimi'ne girin. Disk Yonetimi'nde bagli tum suruculerin yaninda bir disk numarasi yaziyor. (Disk 0, Disk 1 vb..) Yeni bagladiginiz harddiske ait olan numarayi not edin.

7- Baslat->Calistir a girin ve CMD yazip Enter'a basin.
DOS komut istemi gelince CD komutunu kullanarak image dosyasinin ve dd programinin bulundugu klasore gecin.

8- Aynen sunu yazin:
dd if=tiger-x86-flat.img of=\\.\PhysicalDriveX bs=1048576
X yerine not ettiginiz disk numarasi gelecek tabii ki.
Bu islem 15 dakikadan 1 saate kadar surebilir o yuzden bilgisayarim kilitlendi diye korkmayin. Bekleyin.

9- Asagidaki mesaji aldiysaniz islem tamamdir:
6143+1 records in
6143+1 records out
ilk 4 rakam 6142 de olabilir simdi hatirlamiyorum ama zaten +'dan sonraki rakamlar onemli. +1 den farkliysa birseyler yolunda gitmedi demektir. Zaten herseyin yolunda gitmesinden suphelenmeliydiniz. 8. adimi tekrarlayin bir bakalim.

10- Simdi bilgisayarimizi seve seve kapatiyoruz ve yukleme yaptigimiz harddiski IDE Primary Master'a takiyoruz. Eger yuklemede sorun cikmadiysa ve donaniminiz uyumluysa Darwin boot loader acilacaktir. iki kere Enter'a basip gecerek Mac OS X'i baslatabilirsiniz.

Onemli: Deadmoo kullanicisinin sifresi " bovinity "

Cikabilecek problemler:

Eger klavye ve mouse unuzdan biri USB ise biri PS2 olamaz. Ya ikisi de USB ya da ikisi de PS2 olacak. USB tercihiniz olsun.

Eger acilmiyorsa Darwin ekraninda bir kere entera basip " -x -v " (tirnaklar olmadan) yazip enterlayarak acmayi deneyin. -x anahtari guvenli kip, -v anahtari ise baslatma sirasinda detayli bilgi almak icindir. Hatayi ogrenebilirsiniz.

Eger islemciniz SSE3 desteklemiyor fakat PowerPC programlarini, iTunes ve DVD player kullanmak istiyorsaniz o zaman http://www.qfile.de/dl/181586/Maxxus...AllInclusive-v
0.2.zip.html adresindeki dosyayi cekip Mac OS X altinda aciyorsunuz. 3 sistem dosyasini degistirmeniz gerekli ama zaten o dosya icinde ayrintili anlatmis. Mach Kernel ile ilgili ISO yamasini en son yapin, o kadar.

Calismiyorsa uzulmeyin. Belki de sisteminiz uyumlu degildir.

MCT21
23-05-2012, 15:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

bir de bundan vazgecmek en iyisi. deneyerek olmuyor, olmuyor. boşuna sıkılmıyorum, mac almaya çalışıyorum. virtuale kurmak bile zorken nerdee...