Mac OS X & Windows 7

özkan_oktay
04-07-2010, 17:38   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,356 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Arkadaşlar, bu iki şık işletim sistemi arasında kaldım. İkisi de güzel ve birbirlerini malup ettikleri çok özellik var. Örneğin: Tasarım olarak Win 7 daha iyi ama güvenlik bakımında Mac'in eline su dökemez ya da Mac daha hızlı Windows 7 daha fazla program ve oyun destekliyor.
Bu gibi durumlar birbirlerini berabere kılıyor ama Win 7 şu an da hakim gibi. Ama beni hakim olması ilgilendirmiyor hangisi daha iyi bir işletim sistemi orası ilgilendiriyor. Mac daha ucuz ve daha az sistem kaynağı tüketiyor, Win 7 daha pahalı ama herkes onu kullanıyor ve övüyor. Ne yapacağımı bilemedim şu an Win 7 Ultimate kullanıyorum ama her an dönüş yapabilirim sizce şimdi Apple zamanı mı?

Kapalı Hesap (87147)
04-07-2010, 19:41   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

öncelikle saçma çalişan bir mantık sistemin var.herkes windows 7 kullanıyor die sen kullanmak zorunda mısın?kişisel bilgisayarda öncelik kullanıcıya hizmet verdiği artılarla ölçülür kaldıki mac os'u microsoft tabanlı bir siteme nasıl kuracan, sistemini tam bilmiyorum ama emnim olmayacaktır. mantık sistemine tekrar dönersek; ne demek mac os güvenlik bakmından daha iyi!! arkadaşım bir bankada herhangibir büroda çalışmıyorsun değilmi? öyle olsan bile bütün bankalar win xp tabanı kullanıyorlar, win 7 bile değil bunu bizzat ben gördüm, son olarak güvenlik kişisel bir olaydır, fazla irdelememek lazım. olurda sistemine  bir mac os kurarsan haber ver, ben çökertecem ;)

kenzita
05-07-2010, 13:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Mac OS özellikleri ile stabil, güvenli, işlevsel, hızlı, sağlıklı bir işletim sistemi.
Özellikle arabirimi, kullanım kolaylığı, ince düşünülmüş özellikler ve eklemeler, yanında yüklenebilen iLife, iWork gibi yazılım paketleri ve yaptığı işe göre çok iyi bir şekilde özelliştirilebilen Mac OS tam bir kullanıcı dostu.

Ancak Mac Os tüm özellikleri ve verimiyle ancak bir Mac bilgisayarda çalıştırılabilir.
PC ye yüklenmesi zor ve sıkıntılı bir süreç. Sorunlar ve bozukluklar PC ye kurulmuş bir Mac OS işletim sisteminin yakasını bırakmayabilir.

Karar sizin. Eğer yapabilirim diyorsanız güzel olabilir ama sorunlara hazırlıklı olmanız lazım.