Macintosh'u da vurdular!

CHIP Online
25-03-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

2013 yılı, Apple'ın Macintosh kullanıcıları için çok kötü bir sürprizle başladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/macintosh-u-da-vurdular_39363.html

Resimlerle: Apple iMac 21.5 inç testte!

Rakiplerine kıyasla daha kapalı olduğu için kötü amaçlı yazılımlardan daha iyi korunan Apple sistemlerinin, sanılandan çok daha kırılgan olduğu anlaşıldı: Rus güvenlik firması Doctor Web, Mac OS X sistemleri etkileyen kötü amaçlı yazılım sayısında 2013 başlarından itibaren ciddi artış olduğunu açıkladı. Firmayı asıl endişelendirense tehlikenin boyutundan çok niteliği.


Firmanın yaptığı açıklamaya göre yakın bir tarihte keşfedilen Trojan.Yontoo.1 gibi yeni nesil kötü amaçlı yazılımların, bulaştıkları Mac OS X sistemlere adware tarayıcı eklentisi indirip kurabildiği anlaşıldı. Her gün sürekli kötü amaçlı yazılımlar ve virüslerle uğraşmaktan güvenlik konusunda doğal bir içgüdü geliştiren PC kullanıcılarının aksine nispeten "dokunulmaz" kabul edilen Apple sistemlerine alışmış olan kullanıcıların, video sitelerinde görülen "eklentiyi yükle" gibi mesajları genellikle kabul ettiği söyleniyor. Bu mesajdaki linke tıklayan kullanıcılar Troja.Yontoo.1'in indirildiği siteye yönlendiriliyorlar.


Doctor Web, güvenlik konularında nispeten deneyimsiz olan Apple kullanıcılarının neredeyse her kötü amaçlı yazılım tuzağına düştüğünü belirtiyor.

Tüm Konu: Macintosh'u da vurdular!

Resimlerle: Apple iMac 21.5 inç testte!

Kaynak: www.chip.com.tr