Mahkemeden Apple'ı utandıracak hüküm

CHIP Online
19-07-2012, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple Apple olalı, Samsung karşısında bu kadar utanç verici bir duruma hiç düşmemişti...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mah ... ak-hukum_34874.html

Resimlerle: Unutulan 11 Apple ürünü!

Geçtiğimiz hafta bir İngiltere mahkemesi, Samsung Galaxy Tab 10.1'in Apple iPad'in tasarımından kopya çekmediğine hükmetmişti. Duruşmanın hakimi Colin Briss, Galaxy Tab'in iPad kadar "havalı" olmadığını da söyleyerek tartışmalara konu olmuştu.


Şimdi ise aynı hakim, davaya yeni bir boyut ekledi. Briss, Apple'ın belirli İngiliz gazetelerinde ve dergilerinde reklam satın alarak Galaxy Tab'in bir iPad kopyası olduğu fikrini ortadan kaldırmasını istiyor. Dolayısıyla Apple'ın Samasung Galaxy Tab için reklam satın alması ve göstermesi gerekiyor. Apple'ın reklam göstermesi gereken dergiler ve gazeteler arasında Financial Times, the Daily Mail, the Guardian mobil dergisi, ve T3 bulunuyor. Mahkemenin kararına göre Apple'ın mahkemenin bu hükmüyle ilgili bir notu web sitesine yerleştirmesi ve 6 ay boyunca tutması gerekiyor. Ancak Apple'ın avukatı Richard Hacon bundan hiç de memnun değil ve mahkemeye şöyle cevap veriyor: "Hiçbir şirket web sitesinde rakibine referans vermekten hoşlanmaz."


Apple, ilk karara itiraz edeceğini daha önce açıklamıştı. Dolayısıyla İngiltere'de Apple'ın Galaxy Tab reklamlarının ortaya çıkması, biraz zaman alabilir.

Tüm Konu: Mahkemeden Apple'ı utandıracak hüküm

Resimlerle: Unutulan 11 Apple ürünü!

Kaynak: www.chip.com.tr