Marina Abramoviç ve Ulay

adilinki
10-08-2013, 11:15   |  #1  
adilinki avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008
Marina Abramovic e Ulay - MoMA 2010Marina Abramovic e Ulay - MoMA 2010
Nella retrospettiva al MoMA a lei dedicata, documentata nel film "The Artist is Present" di Matthew Akers e Jeff Dupree, l'Abramovic è restata per tre mesi, impassibile, seduta su una sedia mentre a turno i visitatori potevano accomodarsi su una sedia di fronte.Tra le persone che si sono sedute di fronte all'artista c'è stato anche il suo compagno storico, Ulay, che ha lavorato insieme a Marina dal 1976 all'89, separandosi da lei con una performance impegnativa: novanta giorni di camminata per dirsi addio sotto la grande muraglia cinese.

70'lerde büyük aşk yaşayan iki performans sanatçısı Marina Abramovic ve Ulay 1989'da ilişkilerini ruhsal bir yolculukla bitirmeye karar verirler. Çin Seddi' nin iki ayrı ucundan birbirlerine doğru yürüyerek ortada buluşurlar, birbirlerine son kez sarılır ve bir daha görüşmemek üzere ayrılırlar.
2010'da Marina Abramovic, Moma'da bir retrospektif sergi açar. Serginin bölümlerinden birinde, Abramovic bir sandalyede otururken masanın diğer tarafındaki sandalyede de tanımadığı kişiler 1 dakika boyunca oturur. Konuşmanın olmadığı, sessizliğin paylaşıldığı bir oturuştur bu; ancak birden Abramovic' in hiç beklemediği bir şey olur ve karşısındaki sandalyeye Ulay gelip oturur.

Kristoffer Rygg'den sonra en çok tanışmayı dilediğim şahsiyet.