Marissa Mayer: Efsaneyi dirilten kadın!

CHIP Online
15-09-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu kadına iyi bakın... O, çökmek üzere olan bir devi yeniden zirveye taşıyan tek isim!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mar ... en-kadin_42607.html

Resimlerle: Rüya gibi Yahoo ofisleri!

Yahoo'nun çöküş sürecinde şirketin başına geçen CEO Marissa Mayer, şirketi yeniden internet dünyasının zirvelerine taşıyor. Ayda 800 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısına ulaşan Yahoo bu gücüyle çok büyük bir reklam ve pazarlama imkanına kavuştu. Bu da, şirketin kasasına yeşil dolarların akmaya başlaması anlamına geliyor.


Yahoo'nun rakamlarındaki yükseliş, son bir sende yüzde 20'yi işaret ediyor. Tumblr gibi popüler bir sosyal ağı da Yahoo bünyesine katan Mayer, güzelliği kadar cesur hamleleri ile de teknoloji dünyasında adından bahsettiriyor.


Ayrıca, Yahoo'nun mobil kullanıcıları da hedef aldığı biliniyor. Aktif kullanıcı sayısının 350 milyonu mobil kullanıcılardan oluşuyor. Bu da geçen yıla oranla yüzde 10 artış anlamına geliyor.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Yıllardır değiştirmeden kullandığı logosunu da geçtiğimiz günlerde yenileyen </span>ve daha modern bir görünüm sağlayan Yahoo, şüphesiz ki Mayer'ın yenilikçi ve cesur vizyonu sayesinde büyük bir değişim geçiriyor. Yahoo Mail'i ağırlaştıran tüm özellikleri devreden çıkaran Mayer, artık Yahoo Mail'in Gmail'den bile hızlı olduğunu hatırlatarak şöyle diyor: "E-mail bana hızlıca iletişim kurmak için lazım. Oradan chat yapmam, video seyretmem, müzik dinlemem gerekmiyor. Bunun için birçok servis var. Mail kutumda hızlıca mail yazabilmeli ve okuyabilmeliyim. Yahoo mail insanlara artık bunu veriyor."


Microsoft'un yeni bir başkan adayı aradığı bir dönemde kendisine teklif getirilip getirilmediği sorulan Mayer, Microsoft'un "kurumsal alanda" önemli yatırımları ve servisleri olduğunu hatırlatarak, ev kullanıcılarının ağırlıkta olduğu servisleri yönetmekle kurumsal müşterileri olan bir firmayı yönetmenin farklı olduğunu söylüyor; Microsoft'a "daha kurumsal" bir başkan gerektiğini düşündüğünün altını çiziyor.

Tüm Konu: Marissa Mayer: Efsaneyi dirilten kadın!

Resimlerle: Rüya gibi Yahoo ofisleri!

Kaynak: www.chip.com.tr