Masaüstü bilgisayarda windows yükleyememe , açılm

NewAgePrince
04-02-2017, 17:00   |  #1  
NewAgePrince avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 5 yıldır kullandığım bir masaüstü pc mevcut , geçenlerde ilginç bir arıza meydana geldi. Arızaya geçmeden , bilgisayarın özelliklerini yazayım ;

CPU=İntel core İ5 650 3.2 GHz,4 MB L2 Önbellek
Bellek= 4 GB DDR 3 1333
Sabit Disk= 500 GB Sata HDD
Ekran Kartı= 2 GB HD 4650 Pro PCI-E x16 128 Bit ekran kartı (1 Gb Ayrılmış Bellek)
Ek özellikler=YONGASETİ intelH55 Express chipset
Anakart : Foxconn H55MXV-LE Socket 1156 Intel H55 DDR3 Anakart


Bilgisayarı genel olarak kardeşim kullanıyor , bu yüzden pek takip edemiyorum. Bu olay yaşanmadan önce bilgisayarın harddiskinde 0,2 oranında bad sector vardı ve ram slotlarından bir tanesi çalışmıyordu. Pcyi bu şekilde yaklaşık 3-4 yıl kullandık , bir sıkıntı çıkmadı.

Geçen gün şöyle tozunu bir alayım diye kasayı açtım ve kasayı açtığım zaman işlemci fanının dönmediğini ve coretemp ile baktığımda işlemcinin maximum sıcaklıklara dayandığını farkettim. Hemen bilgisayarcıya götürüp yeni bir işlemci fanı taktırdım, kasanın içini güzelce temizlettim ve bilgisayarı eve getirdim. Pc yaklaşık 1 gün bu şekilde sorunsuz çalıştı. Tüm bunları yapmışken temiz bir format atayım dedim. Önceki formatlarımdan farklı olarak , bu sefer tüm diskleri silip biçimlendirdim windows 7 ile format atarken, en son ekranda '' Windows Kur, Windowsu bu bilgisayarın donanımı üzerinde çalışacak şekilde yapılandırılmadı” şeklinde bir hata aldım ve bilgisayar kapandı. Defalarca kez win7 ile format atmayı denememe rağmen aynı hatayı aldım. Buna mukabil , windowsun sitesinde yer alan sürücü yükleme v.s çözümleri uyguladım , sonuç değişmedi.

Ardından windows 8 kurmayı denedim ve windows 8 sorunsuz kuruldu. Bilgisayarı 5-6 dakika kullandıktan sonra ekranda garip görüntüler oluştu ve pc kapandı. Tekrar açtığımızda , başlangıç onarma çıkıyordu. Bunu yapmamıza rağmen 10 dakika sonra yine aynı sorunla karşılaştık. Bundan sonra olayın bad sectorden kaynaklandığını düşünerek , hard format atmayı denedik. Fakat program cdsini taktığımızda '' harddisk sürücüsü bulunamadı '' şeklinde bir hatayla karşılaştık. Yaklaşık 1 saat sonra , pcyi açmayı denediğimizde uzun uzun bip sesleri gelmeye başladı ve hiçbir şekilde görüntü alamadık.

Bilgisayarı , tekrar aynı bilgisayarcıya götürdüğümde farklı ram ve farklı bir güç kaynağı takarak açmayı denedi , sonuç aynı oldu bilgisayardan bip sesleri geldi ve açılmadı. Bundan sonra ya anakartın ya da işlemcinin bozulduğunu , eğer anakart bozulduysa sıfırının 350 tl civarında olduğunu , elinde parça olmadığından arızayı anlayamadığını söyledi.

Bilgisayarımı , başka bir bilgisayarcıya götürdüm. Bu arkadaş ilk aşamada , anakartımın bozulduğunu , diğer parçalarımın ise çalıştığını söyledi. Ardından , 3 tane farklı anakartla bilgisayarı denediğini , bilgisayarın sorunsuz açıldığını fakat yukarıda win7 ve win8 ile ilgili anlattığım sorunların aynen devam ettiğini söyledi. Buna mukabil , daha önceden '' taş gibi '' dediği işlemcimin veya ramimin bozuk olduğunu belirtti. Arızanın , harddiskteki bad sectorlarla arzalı olup olmadığını sorduğumda ise , sorunun harddiskle ilgili olmadığını fakat onun da elinde parça olmadığından , sorunun işlemciden mi , ramden mi kaynaklandığını çözemediğini belirtti.

Şu durumda bilgisayarın arızası ne olabilir ? Bilgisayar 2 haftadır o dükkan senin bu dükkan benim dolaşıyor fakat arızayı tam anlamıyla tespit edebilen yok. İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.