Masaüstü ikonlarım kayboluyor

HPQ-User
19-11-2007, 04:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Dragut sormuş:
Selam,öncelikle teşekkür ederim böyle güzel bir faaliyet için.
Bilgisayarımda beni en çok rahatsız eden sorun bu,bazı oyunlara(genellikle eski,ama fifa08'e girince de aynısı oldu) girip,tekrar çıkınca masaüstündeki programların vs. ikonları kayboluyor veya karışıyor.Oyunları arkadaşın tavsiyesi üzerine c ye değil,2.(e) bölüme kuruyorum.Bundan olabilir mi?Gerçi yine oraya kurduğum bir iki oyunda aynı hatala karşılaşmadım.İkonları,'özellikler<görünüm<pencere ve bölümlerden' düzeltebiliyorum.Ama yinede tam olmuyor.Ne yapmam lazım?Yardımcı olursanız sevinirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel Pentium 4,3.20ghz,512mb ram

İnternet Tarayıcı: Opera/9.24 (Windows NT 5.1; U; tr)

Aras Yurtman
28-12-2007, 09:54   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Eğer bilgisayarınızın masaüstü çözünürlüğü oyunun çözünürlüğünden yüksekse, masaüstündeki simgelerden bazıları, oyunu açınca ya da oyundan çıkarken küçülen ekran boyutu nedeniyle ekranın dışına taşar ve Windows, onları ekranın içinde sol üstten başlayarak boş yerlere taşır. Sonunda, önceden yerleştirilen simgeler karmakarışık olur.

Çözüm olarak, ekranınızdaki simgeleri küçük bir alana (sol üstteki 640x480'lik bölgeye) sığdırarak yerleştirebilirsiniz. Ya da simgeleri kendiniz yerleştirmek yerine otomatik olarak hizalatabilirsiniz.

Bence pratik kullanım için, masaüstündeki simgeleri ortak bir klâsör içinde kategorilere ayırarak ayrı ayrı alt klâsörlere yerleştirip, bu ortak klâsörü bir araç çubuğu olarak Başlat çubuğuna, masaütsünde bir yere ya da ("otomatik gizle"yi seçerek) ekranın bir kenarına yerleştirmeniz daha iyi olur.