Masaüstü simgelerine sağ tık yapınca Çince yazılar

SultanC
28-03-2017, 22:29   |  #1  
SultanC avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Selamlar herkese..

 Beni gerçekten inanılmaz sinir eden bir problem yaşıyorum, hoş problem mi bilmiyorum bile ancak orada olmaması gerekiyor onu biliyorum.

Masaüstü simgelerinden herhangi birine sol tık yapınca işlemler arasında Çince seçenekler çıkıyor. Resimde göründüğü gibi. Yaptığım virüs taramaları ve bilgisayarımda olası virüs izlerini arama uğraşlarımın hiç biri sonuç vermedi, her şey yolunda görünüyor. Belki de dil paketi ile ilgili bir problemdir... Son zamanlarda indirdiğim/tıkladığım herhangi şüpheli bir dosya/link durumu da yok bilemiyorum. Format atma gibi bir lüksüm yok şu an, kayıplarım büyük olur. Lisanslı Not32 kullanıyorum, Defender ve Güvenlik duvarım da her daim aktiftir. Konuya vakıf arkadaşlar varsa rica ediyorum yol gösterin. Şimdiden teşekkürler.

Not: Konu için daha uygun bir başlık bulamadım, yanlışsa uyarın lütfen.

excel_mustafa
28-03-2017, 22:55   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

-nod32 yi kaldır.sırasıyla kaspersky,bitdefender,malwarebytes,ad-adware,combofix,hijackthis ile full tara.
-ccleaner ile kayıt defterini temizle

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
SultanC
28-03-2017, 23:06   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Peki. Önerinizi uygulayacağım. Yani diyorsunuz görünen şey kötü amaçlı yazılım. Şu an usb belleklerimi kullanamıyorum bir şey bulaşacak korkusu ile. O halde deneyeyim teşekkürler.

White-Fox
29-03-2017, 00:39   |  #4  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Herhangibir programı kurarken şunuda kuruyim diye size farkettirmeden birkaç çöp program kuran programlar var.Onlardan birine benzettim,denildiği gibi tam ve güzelce bir sistem taraması yapın.program ekle kaldırda bilmediğiniz bu tarz çince bir ifade var mı merak ettim.Son olarak ta sağ tıkla gelebildiğine göre Kayıt defterine bulaşmış.Başlangıç programlarını da kontrol edin.Kolay gelsin...

White-Fox bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
SultanC
29-03-2017, 01:10   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

O çaktırmadan kurulan şeylere çok dikkat ederim, bu konuda oldukça tecrübe kazandım^^ ..ki kulllandığım programların çoğu lisanslı yada orijinal deneme sürümleridir. Ekle/Kaldır'da herhangi yabancı bir şey görünmüyor muhtemelen reklam yazılım bu.

Youtube dışında hiç bir sosyal medya platformunu da kullanmıyorum ki diyeyim oradan buradan bulaştı. Şüphelendiğim tek nokta var, müşterilerimizden aldığımız e-postalar. Mecbur açmak zorunda kalıyoruz, eğer bulaşmışsa onlardan bir şekilde bir şeyler bulaşmıştır. Şu an excel_mustafa'nın önerdiği virüs programlarını bitirdim sonuç temiz. Malwarebytes ve Ad-adware geçtim bakalım son durumu tekrar yazacağım. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

SultanC
29-03-2017, 02:19   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Sorun çözüldü hemen anlatayım. Allah insana kötü amaçlı yazılımın latin alfabeli olanından versin,  beni sıkan nokta da buydu.  Ne olduğunu bilemeden neyle savaşacağını da bilemiyorsun.

UCbrowser diye bir uygulamaymış sorun. Kimi yerde microsoft yazılımı kimi yerde de Çin yazılımı olduğundan söz edilmiş, aynı şeyde olabilir ilk defa duydum bilemiyorum. Ancak yazılar Çinceydi her neyse.  Yazılım kötümü iyimi hala bir şey diyemeyeceğim çünkü herhangi bir zarar vermedi. Sadece Çince seçenekler ekledi işte resimdeki gibi. 

Sorunu da çözen Malwarebytes oldu ancak normal taramada göremedi Hyper scan tarama yaptıktan sonra bulabildi. UCbrowser'dan başka hiç bir şey bulunamadı. Zaten temizleyip karantinaya aldıktan sonra sorunum çözüldü.

Bu vesile ile Nod32 ve CCleaner'ın yanına birde Malwarebytes'i ekledim. Ne kadar dikkat etsekte bulaşıyor bir yerden bir şeyler.

İlgilenen arkadaşlar size teşekkür ediyorum. İyi forumlar.