Material Design ne demek?

CHIP Online
13-08-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android L ile ortaya çıkan Material Design nedir, ne işe yarar; işimizi nasıl kolaylaştıracak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/material-design-ne-demek_48905.html

Resimlerle: LG G3: Quad HD ekrana sahip ilk cep testte!

Android'le ilgili haberleri takip ediyorsanız, işletim sisteminin yeni sürümü Android L (L'nin bir geliştirme adı olma ihtimali var) ve kullandığı tasarım dili "Material Design"ı duymuşsunuzdur. Ancak Material Design'ın tam olarak ne anlama geldiğini, ne işe yaradığını muhtemelen duymadınız.


Material Design, Android'in alıştığımız görüntüsünden büyük bir ayrılışı gösteriyor. Origamiden ilham alan düzen, Microsoft'un Metro temasının daha pastel ve kağıtlaşmış halini andırıyor. Yeni tasarımın çözmek istediği sorunlardan biri, uygulamalar arasında tutarlı bir düzen sunmak.


Android'de bir uygulamadan veya görevden diğerine geçtiğinizde, adeta farklı bir dünyaya geçiş yapıyorsunuz ve bu dünya, kendi kurallarına sahip oluyor. Kullanıcı olarak her defasında bu kuralları hatırlamanız ise küçük de olsa sorun teşkil ediyor. Material Design, Google'ın sözleriyle "bir durumdan diğerine sorunsuz olarak geçmek üzere bir iskelet sunuyor". Böylece hem arayüz içerisinde daha hızlı dolaşabiliyor, hem de bir öğeye dokunduğunuzda ne olacağını kestirebiliyorsunuz.


Tüm Konu: Material Design ne demek?

Resimlerle: LG G3: Quad HD ekrana sahip ilk cep testte!

Kaynak: www.chip.com.tr