Mavi Ekran Hatası.

erdem552
29-10-2012, 01:16   |  #1  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

 

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım.

Gigabytes 990XA-UD3 
AMD FX-8120
GSKILL RIPJAWS 1866MHZ CL9 2*4GB DUAL KIT
Zotac GTX670 4GB
WD Cavier Black 500gb
OCZ Vertex3 120gb SSD
HAF 912 750W

Sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Hata kodu bu.

Sorun imzası:
  Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
  OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1
  Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
  BCCode: 1e
  BCP1: 0000000000000000
  BCP2: 0000000000000000
  BCP3: 0000000000000000
  BCP4: 0000000000000000
  OS Version: 6_1_7600
  Service Pack: 0_0
  Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
  C:\Windows\Minidump\102912-20233-01.dmp
  C:\Users\Aydın\AppData\Local\Temp\WER-47081-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
  C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

Sorun neden kaynaklı olabilir? İşletim sitemi sorunlu gibi geldi... Ama herşeyi yükledim programları filan şimdi tekrar uğraşmakta gelmiyor içimden. Bi çözüm yolu bilen varsa yardımcı olsun sonra formatı denemek istiyorum

Son Düzenleme: erdem552 ~ 29 Ekim 2012 01:17
mustafa2116
29-10-2012, 10:29   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Koddan anladığımı şöyle anlatayım.

Bir aygıt var ve önemli bir aygıt Sistem buraya yöneldiğinde başlatılamıyor.

mavi ekran hatasının nedeni bu aygıt. BCP kodlarından biri başlngıcı göstermiş ama sonraki bütün kodlara aygıtın olmadığını söylemiş..

Bir tür hayalet aygıt var gibi..

huseyinekrem
29-10-2012, 13:33   |  #3  
huseyinekrem avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
124 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

chkdsk yap kardeş

güvenli modda aç başlat çalıştı cmd yaz orda chkdsk yazıp önergeleri takip et

veya komut satırı ile güvenli mod ile aç chkdsk yaz gerisi üsteki gibi

erdem552
29-10-2012, 18:40   |  #4  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Disk denetimi yapmıştım sorun yok. Zaten herşey sıfır. Üçüncü gün daha. Ama bu hataya rastlıyorum hergün bir kaç defa...

Kapalı Hesap (172709)
29-10-2012, 18:51   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

http://answers.microsoft.com/en- ... 1-9b4b-68b599b31bf5

burda aynı sorun var gibi en sonda işlemleri yapmış sorun yok diyiyor.

erdem552
29-10-2012, 19:20   |  #6  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Yaptım bakalım inşallah bi daha yaşamam bu sorunu...

Yeni bilgisayarda böyle sorunlar can sıkıyor :)

erdem552
29-10-2012, 20:14   |  #7  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Sorun çözülmeid az önce yine mavi ekrana düştü ve aynı hatayı verdi

murat5038
29-10-2012, 21:35   |  #8  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

normalde sorun Anakartta hdd raid ve sürücülerindeki güncellemeleri tam yerli yerine oturmuş gibi görünmüyor.bios sürümüz f12 veya f13 den düşükse güncelleyin.





RAID:ftp://download.gigabyte.ru/drive ... d_8-series_win7.exe

AHCI:ftp://download.gigabyte.ru/drive ... i_8-series_win7.exe

(RAID Veya AHCI)modlardan hangisini kullanıyorsan onu seç.

Bunlar haricinde Anakartın yazılımı yüklü olmasın.Biosdan da default yapmayı biliyorsan yap ve bir dene bakalım.

Kapalı Hesap (172709)
29-10-2012, 21:48   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010
Alıntı: erdem552  
Sorun çözülmeid az önce yine mavi ekrana düştü ve aynı hatayı verdi
 

ne iş ya sıfır makina bende olsam aynen kolay gelsin bşaka çözümler denk gelirse paylaşrırım.

şimdi baktım başka biyerde adan zeye sürücülerini güncelle diyiyor bence
murat5038 verdiği öneriyide dene olmazsa sıfırdan formatla ama en son sürücüleri kur
eskileri kurmadan.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (209781) ~ 29 Ekim 2012 21:56
erdem552
29-10-2012, 22:45   |  #10  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

RAID Kullanmıyorum. AHCI olayını açabilir miyiz?? Tam olarak ne yapmam lazım??

Düzenleme: BIOS versiyonu F12. Az önce baktım.

Düzenleme: BIOS "F13e" versiyonuna güncelledim şimdi. Ama AHCI ile ilgili bi ayar bulamadım.

Düzenleme: Bazen ses bozuk çıkıyor. Bence bu durumla da bir alakası var bu işin. Ama ikisinide çözemedim.

Son Düzenleme: erdem552 ~ 29 Ekim 2012 23:27
murat5038
29-10-2012, 23:13   |  #11  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

AHCI İle ilgili biayar bul demedim zaten biosda bulunur o ayar ama şuan bahsettiğim ahcı ise yukardaki ahcı sürücüsünü yüklemen.Ayrıca dediğim gibi utulity  yani anakartın araçlarından hiç birini de yükleme.F13e beta olduğundan sorunuda çözebilir başka sorunlardaaçabilir İngilizce serverinde Beta olmayan F13 bulunuyor onuda deneyebilirsin ve bios güncelleme risklerini de biaraştır isetersen.

erdem552
29-10-2012, 23:30   |  #12  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

BIOSta bulamadım zaten bende. Riskleri biliyorum ama yeni nesil  anakartlarda artık sorun olmuyor. Çünkü direk windows üzerinden yapabiliyorsun. Ben gıgabytes @BIOS programı ile güncelledim hemen sorun çıkmadı.

Yalnız AHCI olayı tam olarak ne oluyor. İnternette net bi bilgi bulamadım pek.

Kapalı Hesap (172709)
30-10-2012, 01:16   |  #13  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010
Alıntı: erdem552  
BIOSta bulamadım zaten bende. Riskleri biliyorum ama yeni nesil  anakartlarda artık sorun olmuyor. Çünkü direk windows üzerinden yapabiliyorsun. Ben gıgabytes @BIOS programı ile güncelledim hemen sorun çıkmadı.

Yalnız AHCI olayı tam olarak ne oluyor. İnternette net bi bilgi bulamadım pek.

burayı incele AHCI olayı için.

murat5038
30-10-2012, 02:07   |  #14  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012
Alıntı: erdem552  
Riskleri biliyorum ama yeni nesil  anakartlarda artık sorun olmuyor. Çünkü direk windows üzerinden yapabiliyorsun. Ben gıgabytes @BIOS programı ile güncelledim hemen sorun çıkmadı.
 ne üzerinden olursa olsun riski hala var. ister program ,ister dos moddan fark etmiyor bios oyuncak işi değildir hiç bir zaman.

Ahcı modu biosda bulman için kullanım kılavuzunu oku orda gösterir ancak onunla dediğim gibi işin yok şuan.Ses problemi dediğin o sorun verdiğim driverleri yükledikden sonra çözülmesi lazım.

ifteri
30-10-2012, 07:44   |  #15  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

ben sorunu ssdde görüyorum...kurulumu ahci modda yaptıysanız sonra native moda geçmiş olabilir...anakat-rtınız ssdnin hızına ayak uyduramıyor...

benimde gigabyte anakartıda (amd taban)benzeri sorunlar yaşadım.herşeyi güncellememe rağmen..ssdyi başka anakarta taktım ahci modda kurulum yaptım sorun yok...

ahci modu biostan ayarlıyorsunuz seçeneklerden ahciyi seçin yeterli(ahci-native ide-raid).(bilmiyorum anakartınız belki ahciyi desteklemiyor-benim anakart desteklemesine rağmen sorun yaşadım)

Son Düzenleme: ifteri ~ 30 Ekim 2012 07:57
erdem552
30-10-2012, 11:05   |  #16  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Ben sistemi ssd içine kurmadım ama. SSD yi sadece programlar için kullanıyorum. Bu durum yinede sorun  yapar mı? 

Şimdi okula gitmem lazım. Akşam gelince bi test yaparım SSD ye. Hız sonuçlarını paylaşırım.

erdem552
31-10-2012, 13:23   |  #17  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Sonuçlar bunlar. SSD Kaynaklı bi sorun mu var sizce?? İncelemelerde alınan puanların yarısı var hepsinde...

erdem552
31-10-2012, 13:39   |  #18  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011
Alıntı: Sene1903  
Konuyu okudum. Denilenleri yaptım. Sonrada bıosu iyice kurcaladım ve ahcı ile ilgili bi kısım buldum.

IDE olarak yazıyordu başta. Ben ayarları bu şekle aldım. Sizce yapmam gereken başka bir şey var mı?

CrystalDiskMark programını tekrar çalıştırdım. Şimdi sonuçlar bu şekilde.

İnşaallah bir daha maviekrana düşmem...

Son Düzenleme: erdem552 ~ 31 Ekim 2012 13:42
Kapalı Hesap (172709)
31-10-2012, 14:15   |  #19  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010
Alıntı: erdem552  
Konuyu okudum. Denilenleri yaptım. Sonrada bıosu iyice kurcaladım ve ahcı ile ilgili bi kısım buldum.

IDE olarak yazıyordu başta. Ben ayarları bu şekle aldım. Sizce yapmam gereken başka bir şey var mı?

CrystalDiskMark programını tekrar çalıştırdım. Şimdi sonuçlar bu şekilde.

İnşaallah bir daha maviekrana düşmem...

IDE olarak yazıyordu başta. Ben ayarları bu şekle aldım. Sizce yapmam gereken başka bir şey var mı?  
evet desem yalan olur hayır desemde yalan çünkü hiç o ayarlarla işmi olmadı onun için o linki verdim daha detaylı açıklıyor.

erdem552
31-10-2012, 15:17   |  #20  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Bakalım artık. Bi daha düşmezse mavi ekrana düzelmiş demektir.

Kapalı Hesap (172709)
31-10-2012, 15:27   |  #21  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010
Alıntı: erdem552  
Bakalım artık. Bi daha düşmezse mavi ekrana düzelmiş demektir.
 

evet beklyip göreceğiz  ya böyle yada böyle kolay gelsin.

erdem552
31-10-2012, 15:43   |  #22  
erdem552 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011
Alıntı: Sene1903  
 

evet beklyip göreceğiz  ya böyle yada böyle kolay gelsin.

 Aynen :)) Sağol yardımların için :)

Herkese de teşekkür ederim :)

murat5038
31-10-2012, 16:18   |  #23  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

1.resimde AS ssd Bench de pcıide bad Yazıyor yani ide modda hem yavaş hem hata çıkarıyordu dediğin gibi İDE den AHCI yaptığından daha hata alcağını sanmam.

İlk başda kaç kere sordun AHCı ile ilgili soru ama o an için yapılmıcakdı dediklerimi yaptıkdan sonra o yeri değiştircekdin inş dediklerimi yaptıkdan sonra yapmışsındır.Eğer yine hata maviekran alırsan Olay görüntüleyicisinde hata simgesi ,uyarı simgesi olanların bilgilerini istiyeceğim sizden.

Son Düzenleme: murat5038 ~ 31 Ekim 2012 16:31