Mavi Ekran Hatası

huff
14-04-2014, 16:03   |  #1  
huff avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
255 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

S.A.

Bilgisayarım Asus'un K55V serisinden bir laptop.

Özellikleri:

Intel Core i7 - 3630QM, 2.4GHz

Ram 8 GB

Nvidia Geforce 610M - 2GB

Durduk yere aşağıdaki hatayı aldım, bunu daha önce de aldım ama o zaman reset attığı için resmini çekemiyordum. Bu sefer durduk yere mavi ekran geldi, 0'dan 100'e kadar bir şey saydı ve ekran böyle kaldı. Ben de fotosunu çektim. Sorun nerede olabilir? Bir de pc oldukça yavaş ve HDD okuma yazma hızının test sonuçları da şu:

2010 yılında Chip'te bir arkadaş kendi HDD'sinin okuma yazma hızını karşılaştırmış aynı program ile ve onun sonuçları da bu:

Bunlar da hatanın fotoğrafları:

Size sorum şu, ben bu pc nin olması gerekenin altında performansta çalıştığını düşünüyorum, HDD testinde, okuma hızı bazen 0,75Kb gibi komik rakamlara düşüyor bir başka programda tarattığımda çıkan istatistiğe göre. Halen garantisi devam ediyor, 1 yıl olmadı bile ve 2 yıl garanti süresi var diye biliyorum. HDD için SSD alıcaktım ama böyle bir hata alınca 'acaba sorun HDD dışında bir yerlerde mi?' diye sormaya başladım kendime. Ben pc yi aldığım yere 3 kez götürdüm performansı düşük diye(aldığımız yer tanıdık) ancak 3 kez farklı farklı işletim sistemleri denedik hepsinde sonuç aynı. 64 bit 32 bit hepsini denedik, ein 7 win 8 hepsinde çok yavaş. Arkadaşın 5-6 senelik dökülen laptop u benim pc den hızlı açılıyor hem de farkedilir düzeyde.  Sorun tek açılma değil, mesela Facebook'ta bir sayfaya giriyorum, gönderileri inceliyorum ve geçmiş tarihe gittikçe pc deki yani tarayıcıdaki o kaydırma çubuğu filan takıla takıla inmeye başlıyor, o sekme sakat hale geliyor ve öyle düşündüğünüz gibi sayfanın birkaç yıl önceki gönderilerine de girmiyorum. Daha 1 haftalık gönderilerine inmeden bu sorunlar oluyor. Yukarıdaki hatanın Bios'tan çözümü olduğunu okudum bi yerde ama sorun çözümünün ne olduğu değil, neden böyle bir hata verdiği? Bu kadar özelliğe sahip bir pc nasıl olur da bu kadar vasat bir işlemde böylesine hatalar verir yahu? Bu arada sakın ısınıyordur vs demeyin, pc yi alırken ısınma sorununun olmaması için çok ısrarcı olduk bu yüzden herşeyden önce pcyi alırken buna dikkat ettim. Yine de hatadan sonra pc yi kontrol ettim ama ısınmaktan dolayı geleceğini sanmam, çünkü pcnin altı sıcak bile değildi, biraz ılık diyebilirim. Fanlar da tozlu değil çünkü pc yi sadece evde kullanıyor sayılırım ve toz alacak bir yerde değil, fanlarla alakalı bir sorun olmadığından da eminim. Konuda uzman arkadaşlar, şu konuya bi el atarsanız sevinirim.

huff
14-04-2014, 18:42   |  #2  
huff avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
255 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Bu konuda bilgisi olan yok mu?

ttbpc
29-06-2014, 09:34   |  #3  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 146
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

https://www.chip.com.tr/forum/irq ... -kolay_t254639.html

Bir arkadaş yazmış buraya bunu uygulayabilirsin.