mavi ekran sorunum var

X_generetion
03-01-2008, 12:00   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

sorunum mavi ekran bundan iki ay önce pc de sorun yoktu bazı donanımlar ekledim işlemcim p4 2.4 tu 2.8 yaptım ekran kartım ati 9250 idi x1650 (agp)ile değiştim ram 767 idi 2048ddr 400mhz yapyım ondan sonra hata vermeye basladı sorun hangisinde acaba mavi ekran hatası stop 0x0d1 hatası veriyor fakat reset atmıyor ekran kartımfoxconn sis661fx mr4es biosu güncelledim ekran kartı driverini 7,12 kurdum format attım microsofta girdim ebe aglattım ama ben bu sorunu cözemedim atladıgım bir seymi ve gözden kacırdığım bir şey lütfen yardım edin

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 03 Ocak 2008 12:33
sah1n
03-01-2008, 12:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Ram inde bence şimdi senin ram 767 ymiş 2048 yaptıysan doğal olarak en az 2 tane ram taktın.Bu ramları pcnden çıkar tek tek dene

Borga-x
03-01-2008, 13:05   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Bu degısıklıerden sonra sıstemı en bastan kurdunmu.Kurmadıysan tekrar kur cunku XP onemlı parçalar degıstıgınde donanımın degıstıgını anlayarak açılmak istmeyecektır..

egemengiga
03-01-2008, 14:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

yeni aldigin RAM ler eskileriyle ayni miydi? yada su sekilde sorayim: suanda kullandigin RAM lerin hepsi ayni marka ve model mi? ayni da olsa farkli da olsa marka ve modelleri nedir? ucuz RAM kullandiysan buyuk ihtimal sorun RAM dendir. 2. ihtimal anakartinin SIS chipset olmasi. ekonomik ofis sistemleri icin uretilmis bir anakart oldugundan ekran kartlarinda sorun cikartabiliyor. deneyerek sorunu bulman gerek ama once sorularimi yanitla.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 03 Ocak 2008 14:41
Borga-x
03-01-2008, 14:44   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Egemen nıye ıletı kutunu temızlemıyorsun.. Sana PM atmaya calısıyorum bu arada konuyu daatmadan susayım

egemengiga
03-01-2008, 14:49   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

sildim mesajlariKahkaha

X_generetion
03-01-2008, 15:33   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

yeni ramler oem aynı özellikte 1024 mb 400mhz ayrıca yeni format attım bide ekranda mavi ekranda driver ırql diye bir kaç kelimede var

X_generetion
03-01-2008, 15:37   |  #8  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007
sah1n
Ram inde bence şimdi senin ram 767 ymiş 2048 yaptıysan doğal olarak en az 2 tane ram taktın.Bu ramları pcnden çıkar tek tek

garip olan 768 ramlar biri 512 biri 256 aynı özellikte değiller sanırım markalrı farklı ama mavi ekran sorunu vermediler daha önce

egemengiga
03-01-2008, 15:39   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

OEM olmasi kotu, keske elindekileri de satip hepsini twinmos felan alsaydin. buradan cok fazla yardim edemeyiz, anakartinda butunlesik ekran karti var mi? eger x1650 yi cikartip butunlesik olani kullan. bu sorunu ne sıklıklıkla yapiyor bilmiyorum ama yapana kadar kullan. BIOS dan butunlesik ekran kartin kapali mi?

yine de sorun RAM lerdenmis gibi geliyor. arkadaslarin da dedigi gibi yeni aldigin RAM i tek basina kullan. zaten o sistem icin 1GB RAM yeterli(XP icin).

Son Düzenleme: egemengiga ~ 03 Ocak 2008 15:43
X_generetion
03-01-2008, 17:36   |  #10  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007
egemengiga
OEM olmasi kotu, keske elindekileri de satip hepsini twinmos felan alsaydin. buradan cok fazla yardim edemeyiz, anakartinda butunlesik ekran karti var mi? eger x1650 yi cikartip butunlesik olani kullan. bu sorunu ne sıklıklıkla yapiyor bilmiyorum ama yapana kadar kullan. BIOS dan butunlesik ekran kartin kapali mi?

yine de sorun RAM lerdenmis gibi geliyor. arkadaslarin da dedigi gibi yeni aldigin RAM i tek basina kullan. zaten o sistem icin 1GB RAM yeterli(XP icin).

bakın unutmusum ramler in taktıgımda 1gb göstriyor
bir tanesini taktıgımda 512 mb görünüyor

egemengiga
03-01-2008, 17:58   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004
X_generetion
bakın unutmusum ramler in taktıgımda 1gb göstriyor
bir tanesini taktıgımda 512 mb görünü
suan elinde kac adet RAM var? ve hangilerini kullaniyorsun. 768+512+256=1.5GB yapar. sen 2GB RAM oldugunu yazmistin. benden bu kadar sorunu cozmek senin denemelerine kalmis.