Mavi ekranlar PC'nize zarar verir mi?

CHIP Online
06-02-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC'nizde çalışırken karşınıza çıkan mavi ekran hataları, ona hasar veriyor mu? İşte cevabı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mav ... verir-mi_38509.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Bazılarımızın sıkça rastladığı mavi ekranlar, bilgisayarımızda yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunun habercisi. Sorun bazen önemsiz, istisnai bir durum olabilse de bazen bozuk RAM, yanlış sürücüler, donanımsal çakışmalar gibi daha ciddi durumlara işaret edebilir.


Peki Windows'un bir klasiği haline gelen mavi ekran, bilgisayarınıza hasar verir mi? Microsoft'un "durma hatası" adını verdiği mavi ekranlar, PC'niz düzgün bir biçimde çalışmaya devam edemeyecek bir hale geldiğinde karşınıza çıkar (yeniden başlatılana dek). Dolayısıyla bu hatalar, sisteminize zarar verebilecek bir durum varsa her şeyin durdurulduğunu, herhangi bir zarar görmeyeceğinizi gösterir. Ancak mavi ekrana neden olan sorun, donanımsal bir sorun ise (örneğin bozulmaya başlayan bir sabit disk), onu kullanmaya devam etmeniz durumunun kötüleşmesine yol açabilir.


Mavi ekranın hasar verdiği tek şey, karşısında oturan ve belki de işlerini henüz kaydetmemiş olan sizsiniz. Bu tür bir hatayla karşılaştığınızda geri dönüp CTRL+S'ye basma şansınız yoktur. Yine de Microsoft'un hatalara karşı giderek daha dayanıklı hale getirdiği Windows 7 ve Windows 8'le beraber bu ekranlarla son derece nadir karşılaştığımız için şanslıyız.

Tüm Konu: Mavi ekranlar PC'nize zarar verir mi?

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr