Mazide Kaldı Ama Pc"ye Win98 Kurmak (Resimli)

Banned
16-11-2008, 15:43   |  #1  
alierenerdal avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Merhaba arkadaşlar pek kullanan olmasa da sisteme Wİndows 98"i nasıl kuracağımızı öğretmek amacıyla bir konu açtım!!!Eğer forumda varsa olsu nfazla konu göz çıkarmaz:)

Şimdi Kuruluma Geçelim...
Harddiskimizi windows 98 kurulumuna hazır hale getiriyoruz gerekli yedekleri aldıktan sonra-Windows 98 açılış disketimizi diskete takarak (W98 kurulum cdsi de olabilir Boot imajı olması gerekir) bilgisayarımızı başlatıyoruz. Açılışta DEL tuşuna basılı tutup bios'a giriyoruz(1th Bot Device:Cd-rom/Dvd  veya boot property 1.Cdveya disket,2.Harddisc olarak ayarlıyoruz ve f12 veya f10 a basarak kaydediyoruz). Bilgisayarımız tekrar başladığında hdd'mizden önce disketimizi veya cdmizi  sınayacak ve açılış disketimiz, disket sürücümüze takılı yada cd takılı ise, açılışı disketimizden veya cdden yapacaktır. Açılış disketi belli bir işlemden sonra bir menü ile karşımıza çıkacaktır. Buradan birinci seçeneğe - bilgisayarı cdrom desteği ile başlat - yön tuşları ile gelip enter'a basıyoruz. Yine bir dizi işlemden sonra disketimiz Dos işletim sistemine cdrom'umuzu tanıtacak ve bu sayede cdrom'umuzu dos işletim sistemi altında da kullanabileceğiz. En son parametrede cdrom'mumuzun sürücü harfi belirtilecektir.(Büyük bir ihtimalle E(d: veya f: de olabilir)). Dos komut satırında e: (sizde cdromunuzun sürücü harfi neyse siz onu yazıyorsunuz) yazıp enter tuşuna basıyoruz. Daha sonra yine dos komut satırına kur yazıp enter'a basıyoruz.

{Bilgisayarınızda hızlı kurulum için size zaman kazandıran çeşitli kur parametreleri mevcut. Dilerseniz bu parametrelerden ihtiyacınız olanı kullanabilirsiniz. Bunun için kur/? yazıp enter'a basın, listelenecek olan parametrelerden ihtiyanıza göre seçip kullanabilirsiniz.

Kur (eğer çalışmaz ise sorun yaparsa setupcor yazın) ' yazıp enter'a bastıktan sonra scandisk ile diskimizin dizin yapısı ve boş olan kısmı incelenecek, ve bize windowsu kuracağımız dizini soracak. Buradan c:\windows'u işaretleyip ileri tuşuna basıyoruz.

Bir sonraki ekranda bize kur seçeneğimiz sorulacak. Burada da normal'i işaretleyip ileri tuşuna basıyoruz.Bu işlem basamağından sonra aşağıdaki gibi bir tercih tablosu karşımıza çıkacak.Burada da ilk seçeneği -en sık kullanılan bileşenleri yükle(önerilen)- tıklayıp ileri ye basıyoruz.

2.Adım
Tanımlamalar ve kurulum...
1. adımın son basamağından sonra kurulum bizden bilgisayarımızın tanımlamalarını isteyecek. Bilgisayar adı, çalışma grubu ve bilgisayar tanımını kendi isteğiniz doğrultusunda girin, ileri tuşuna basın.

Bu işlemden sonra   bir ekran ile karşılaşacağız. Buradan Türkiye'yi seçiyoruz ve yeniden ileri ye basıyoruz.
Burada kurulum bizden açılış disketi için onay isteyecek biz burayı iptal'e basarak atlıyoruz. Eğer bir açılış disketinize ihtiyacınız varsa tamam'a basarak bu işlem basamağına devam edebilirsiniz ama bizim şu an böyle bir şeye ihtiyacımız yok. İptal'e bastıktan sonra disket sürücümüzden mevcut disketimizi çıkartıp, ileri ye basıyoruz.

Dosyaları kopyalamaya başlamak için çıkan menüden tekrar ileri butonuna basıyoruz. Ve artık bir süreliğine parmaklarımızı dinlendirebiliriz. Zira artık bundan sonra söz windows'un...Aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacağız ve progres bar (ilerleme çubuğu) %100 olana kadar bekliyeceğiz. Dosyaların kopyalanması tamamlandıktan sonra -100% olduktan sonra- bilgisayarımızın kendisini yeniden başlatacak. Biz bu süre zarfı içersinde hiçbir şey yapmıyoruz. Microsoft'un dediği gibi arkanıza yaslanın ve bilgisayarınızın yeniden açılmasını bekleyin.

3.Adım
Sistem yapılandırması...
Bilgisayarımız yeniden başlatıldı ve bir dizi işlemden sonra kurulum bizden Kullanıcı Bilgisi kısmını doldurmamızı isteyecek.Burayı uygun bir şekilde doldurup ileri butonuna basıyoruz. Daha sonra bir sözleşme metni çıkacak sözleşmeyi (dilerseniz okuyun) kabul ediyorum kısmına tıklayıp ileri ye basıyoruz.

Bu işlem basamağından sonra kurulum bizden kurduğumuz windows'un cdkey'ini isteyecek. Bu key'i orjinal cdlerinizin üzerinde yada kitapçığında bulabilirsiniz. Cdkeyi 5 haneli kutucuklara yazıyoruz ve klasik hareketimiz ileri butonuna basıyoruz.

Resimde 111 şeklinde girilmiş olunan ürün anahtarı örnek olarak girilmiştir.

Ürün anahtarımızı doğru girmiş isek başlatma sihirbazı çıkacak buradan sona tıklıyoruz.. Bu işlemden sonra mevcut donanımlarımız sistem tarafından algılanacak. Tak kullan (plug&play) aygıtlarımız kurulacak. Daha sonra donanım algılaması başlığı ile bir ilerleme çubuğu belirecek. İlerleme çubuğumuz tam doluncaya kadr bekliyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra bilgisayarımız tekraradan başlatılmak üzere kapanacak.

Son aşama...
2. adımımızın son işlem basamağından sonra bilgisayarımız yeniden açılacak. Yine donanım ayarları ile ilgi işlemler yapılacak. Bu süre zarfında biz hiçbir işlem yapmıyacağız. Bu kısımlar kurulum tarafından otomatik olarak işlenen kısımlar.

Sonra yan resimdeki gibi bir işlem basmağı karşımıza çıkacak. Bu işlem basamağının son kısmında yani sistem yapılandırması kısmında yine bir ilerleme çubuğu olacak. Burada sistem yapılandırması ile ilgili son ayarlar yapılacak. Bu kısım biraz uzun sürebilir. İlerleme çubuğumuz dolduktan sonra bilgisayarımız üçüncü ve son defa yeniden başlatılmak üzere kapanacak.

bitti....
windows hazır...

Bilgisayarımız yeniden açılacak. Açıldıktan sonra az bir süreliğine kurulum ekranına geri dönecek ve daha sonra Windows 98'miz ilk defa olmak üzere açılacak. Burada bizden ağ parolası isteniyor.Bu ekranla windowsumuzun her açılışında karşılaşmak istemiyorsak, parola kısmına hiçbir şey yazmadan Tamam'a tıklayarak geçin. Buradan sonra büyük bir ihtimal windows monitörümüzü bulacak yanınızda monitörünüzün disketi yada cdsi varsa buradan monitörünüzün sürücüsünü tanıtarak geçebilirsiniz. Fakat böyle birşey elinizde mevcut değilse windows'un size ekranda önerdiği standart monitörü tıklayarak geçin. Bu işlem son basamağımızdı.

Yukarıdaki gibi  Windows sizi KArşılama EKranı"yla karşılayacak...
NOT:Alıntı olabilir!!!Tarafımdan Editlendi!!!
LÜTFEN OKURSANIZ 1 DE OLSA YORUM YAPINIZ!!!

Son Düzenleme: Banned ~ 16 Kasım 2008 16:22
ersans
16-11-2008, 18:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
235 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

bilöeyenler için iyi olmuş artık win98 az kullanılsada yinede yararlı bilgi teşekkürler

physfg
17-11-2008, 00:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

wayyyyyy beeeeee maziiiiyee gidip geldim...

cot512
02-01-2009, 21:05   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

teşekkurler arkadaşım

01apachi
02-01-2009, 21:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

ürün anahtarı gozelmiş.. 1111111111111111111..  ;)

kıllananadam
03-01-2009, 00:13   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Ne yalan söyleyeyim.Daha 3 ay önceye kadar Windows 98SE kullanıyordum.Fakat bilgisayarımın ilk önce hard-disk'i sonra monitörü bozuldu.Yeni bir bilgisayar alınca Windows 98'i bırakmak zorunda kaldım.Şimdi XP kullanıyorum.Vista'ya da herhalde on yıl sonra falan geçerim:)

emrah33
03-01-2009, 02:26   |  #7  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Fat32 dosya sistemini saymazsak win98 xp'nin biraz cılız hali,zira ben ilk tecrübelerimi ms dos ve win3.1 ile yaşadım ise de, win 95,98,me ve 2000 hep aklımda kalacak. Win 98 ölmedi,yüreğimde yaşıyor...(:

Kaya Erdoğdu
06-01-2009, 16:02   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

bi Ms-dos'u göremedim kahretsin :D :D

Banned
05-02-2009, 23:52   |  #9  
alierenerdal avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Ne Demek Arkadaşlar Yakında Windows 3 ve Windows 1 in kurulumunu da buraya yazarım ;))

GUNSAR
10-03-2018, 13:09   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2018

Emeğine yüreğine sağlık teşekkürler.