MCPD mi MCSE mi?

sercan_
17-01-2008, 09:07   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Selam arkadaşlar. Ben kendi halimde, etliye sütlüye karışmadan bilgisayarlarla çok iyi vakit geçiren bir insanım Gülüş şaka şaka. öyle değilim, karışırım etliye sütlüye. sütlü tercihimdir.

Kısaca anlatayım. Özel bir firmada ithalat / ihracat departmanda çalışıyorum. bir yandan da bilgisayarlar özel ilgi alanıma giriyor, bir pc'nin fiziksel olarak kurulumundan tutun da 10-15 pc'lik sistemlerin kurulumu / yönetilmesi / bakımını yapabilecek seviyedeyim. network protokollerini standart bir sistemi yönetebilecek kadar biliyorum, win / linux sistemlerinin kurulumunu da yapıyorum. windows sistemlerinin yönetimi / kurulumu / troubleshooting'i konusunda 10 üzerinden 7/8 puan verebilirim kendime abartmazsam Gülüş Ayrıca programlama konusunda da temel bilgiye sahibim, basit vb kodlarını yazabiliyorum, excel üzerinde vba otomasyonu ile ufak tefek işler başarabiliyorum. döngüler, değişkenler, sabitler, karar yapıları konusunda da temel bir fikre sahibim.

halihazırda 12 pc'lik bir sistemi yönetiyorum, donanım seçiminden yazılım tedariki ve bakımına kadar her şeyi bana ait. bilgisayarlara da özel bir ilgim olduğu için sektör değiştirmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. (şöyle bi okudum da, hakikaten kısaca anlatmışım Gülümseme)

şimdi sorum şu: bir eğitim programına yazılmak istiyorum, eğilimim mcpd yönünde. mcse de bir seçenek gibi görünüyor, ama bana yazılım sektörü her zaman daha cazip gelmiştir. Burada şöyle bir çekincem var: mcse programına kaydolursam, çok daha rahat bitirip sertifika alabileceğimi biliyorum, çünkü zaten network protokolleri, server kurulum / yönetimi, disaster recovery ve backup programlarını, client yönetimini bir şekilde götürebiliyorum. tabiki bir mcse seviyesinde değilim, ancak kursa sıfıdan başlayacak insanların 3 ayda yeni öğrenecekleri şeylerin nerdeyse hepsini ben zaten biliyorum. bunun programa başlarken bana büyük bir artı olacağını düşünüyorum.

öte yandan gönlüm mcpd'den yana, çünkü danıştığım bir kaç büyüğüm yazılım sektörünün bu konuda daha aç olduğunu, daha fazla programcıya ihtiyaç bulunduğunu söylediler. ayrıca programcılığa daha fazla ilgi duyuyorum. bu programı mcse kadar rahat bitiremeyeceğimi çok iyi biliyorum, ama yapamayacağımı da düşünmüyorum açıkçası, çünkü sıkı çalışmak konusunda bir problemim yok, ve programcılıkla ilgili konuları araştırırken bana ödev gibi değil eğlence gibi geliyor, kodlar üzerinde uğraşmaktan keyif alıyorum.

ilk sorum bu. sizce programcılığa mı yoksa sistem uzmanlığına mı yönelmeliyim. dediğim gibi, büyük ihtimal programcılık düşünüyorum, çünkü ona da yatkınım ve gönlüm kesinlikle ondan yana. ama mantıklı şekilde diğer alternatifi de değerlendirmek ve halihazırda mevcut tecrübelerden de yararlanmak istiyorum. ayrıca sektörde kime ne kadar ihtiyaç olduğunu, kimin ne para ettiğini de araştırmam lazım.

ikinci sorum ise, malum konu, kurs alacağım yer. Aslında aklımda üç yer vardı: Netron, Bilge Adam ve Edutime. Edutime'a giden bir iki kişiyle konuşmamın ardından listeden çıkarmaya karar verdim, zira durum pek parlak görünmüyordu. Şimdi, mutlaka ki her kursun artısı ve eksisi vardır, ama genel olarak yazılım uzmanlığı için Netron'u mu Bilge Adam'ı mı tavsiye edersiniz. Ya da başka nereleri düşünebilirim?

Son sorum: Diyelim kursu bitirdik, sertifikamızı kartımızı koyduk cebimize. Kursların üzerine basa basa söyledikleri kariyer destek sistemleri ne derece etkili? Yani atıyorum Bilge Adam veya Netron, ben kursu iyi bir dereceyle bitirdikten sonra ve sınavda da çok başarılı olursam, bana ne gibi imkanlar sunacak? Kariyer destek programları hakikaten vadettiklerini veriyor mu ve tercihimi yaparken değerlendirmeye alınmalı mı?

Bir de İzmir'e gitme durumum var ama bu sertifika programı bitene kadar erteleyebilirim. İzmir'de bu işi iyi yapan, hakkıyla eğitim verebilen herhangi bir yer var mı?

Hakiki son soru (önceki son diilmiş demekki): Şu anda bulunduğum yerde 7,5 senedir çalışıyorum ve 1 600 maaş alıyorum. (24 yaşındayım) Yaptığım işten memnunum memnun olmasına ama bir yandan da BT sektöründe daha başarılı olacağımı düşünüyorum, çünkü hakikaten severek yaptığım, yapmaktan haz aldığım bir konu. Bunun sırf hobi olarak kalması pek hoş değil benim için, ama öbür yandan da gerçekleri düşünmek lazım tabiki: sektör değiştirmem bunca emeğe, uğraşıya değecek mi?

edpresident
13-03-2008, 11:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Sana tavsiyem önce MCSE programına gitmen. İşe para yönünden hiçbir zaman bakmam BT sektorunde. Çünkü bu sektorde gerçekten ii paralar var-uğraşmak ayrıntı olurKahkaha Ben de SDU yazılım bölümünde öğrenim görmekteyim. Buradan sonra bilge adama gitmeyi düşünüyorum. Aslında sendeki sorun ben de de var. Ama illa da yazılım diyosan MCPD sertifikasyonuna gidebilirsin.Daha sonra da MCSE kursuna gidebilirsin(örneğin herhangi bir yazılım sektorunde çalışırken). Kariyer destek sistemlerini bilemeyeceğim. Bence onlardan bilgi almalısın(ya da orayı bitiren arkadaşlardan). Şu andaki yaptığın işten memnunsan bence çıkma. Ama son karar senin tabii ki. Hayatında başarılar dilerim.

armagedus
19-06-2008, 23:26   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Bilge Adam'ı şiddetle öneririm 2006'da kadıköy şubede yazılım eğitimi aldım ve şu anda Kendi şirketimi açtım. İnanılmaz faydalı oldu eğitim. Eğer sağlam çalışırsan asla pişman olmazsın.

redschullone
30-10-2008, 09:17   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Mcse egıtımını almanı bende sıddetle tavsıye ederım sana arkadasım.Acıkcası bende suanda kurs almaktayım,Bilişim Eğitim Merkezinde.Hem eğitim kalitesi tartışılamaz hemde diğer kurslardan daha ucuza eğitim veriyorlar. ::)

ürfet34
01-11-2008, 12:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Başarısoft'u öneririm...

Son Düzenleme: ürfet34 ~ 27 Mart 2009 11:00
TechExpert
01-01-2009, 23:41   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Sertifikaların aslında o kadar bir önemi yok. Yani MCPD olupta bir web servisi yazamıyorsan. O sertifika hiç bir şey ifade etmeyecektir. Hatta girdiğin profesyonel ortamlardan sana daha çok zarar verecektir.

Bu yüzden önce ne istediğine kesin bir karar getir ve ardından ne yapabilirim mi? çözümleyip en hızlı şekilde işe koyul.

Kolay gelsin.

ceryanx
19-02-2009, 10:37   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Tabiki mcse yi seçmen daha yararlı olacaktır.Ama sana kalmış birşey sonuçta 2 side farklı alanlar sen hangisini başarabilirim diyorsan ona git.Eğitim alacağın kusura bakmaki izmirle ilgili hiçbir bilgim yok ama istanbulun çoğu yerinde tercih edilen bilişim eğitim merkezi bulunuyor.Keşke izmir,ankara gibi yerlerde şubeleri bulunsaydı.

donjun
12-03-2009, 10:46   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Mcpd ııdır ya bunu ogren yeter sana ama kurs konusunda bılgım yok yahu ben kendım cabaladımda bısıler yaptım ama bu bılısım egıtımın adını sık duyar oldum nasıl bır yer bılmem ama arastır cok kursa gıtmek ıstıyorsan.

simonare
15-03-2009, 00:39   |  #9  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

benim önerim MCPD yönünde olacak. Gerçi bu birazda benim ilgi alanımla ilgili bir öneri oldu.

anladığım kadarı ile MCPD programlama konusuna ağırlık verirken. MCSE yönetim ağırlıklı. 2 side güzel programlar gibi görünüyor. bu tercih bence sana kalmış.

PcMaKeR
21-03-2009, 21:41   |  #10  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

ya bu meslekte en üst olmak ve en iyi maaş ı istiyorsan MCA al.

tabi hakkını ver sadece mcpd almakla iş bitmiyor.

Hani derler ya hakkını vereceksin o gibi bir söz.

TechExpert in de dediği gibi

"Yani MCPD olupta bir web servisi yazamıyorsan. O sertifika hiç bir şey ifade etmeyecektir."

çok doğruy bir söz ortalık bunlardan kaynıyor.

iyi düşün.

sercan_
24-03-2009, 09:14   |  #11  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Uğraşıp ilgilenen arkadaşların hepsine teşekkür ederim. Visual Studio.net ile ilgili öncelikle biraz kendim çalışmaya karar verdim, bu sene de eğitim için para biriktirip önümüzdeki yıl Bilge Adam veya Netron'da MCPD eğitimi alacağım. Bakalım ondan sonra ne kapılar açılacak. Umarım hepiniz dilediğiniz yerlere, dilediğiniz mevkilere gelirsiniz.

Hepimize başarılar.

cassano238
21-09-2012, 16:38   |  #12  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

Bana sorarsan bilişim eğitim merkezinden mcse eğitimi alıp yazılım uzmanı ol,ben bunu yaptım mezun oldukdan snra microsoft onaylı sertifikamla şirketimi kurdum suanda gayet iyi biryerdeyim;)

gurur06
02-10-2016, 10:45   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2015

Arkadaşlar konuyu hortlatmak oluyor biraz yaptığım farkındayım ama yararımın dokunmasını istedim. Uzuuunn araştırmalar sonucu vektörel bilişimi keşfettim ankarada ve şu an mcse kursuna gidiyorum. Öncesinde yazılım araştırması yapmıştım ama şu an kesinlikle sistem ve networku tavsiye ederim.