Media Oynatıcılarda Ses Sorunu ( Yardım )

radyoaktif
03-02-2009, 03:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
234 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

 

Arkadaşlar iyi günler.

Windows Media Player 11 de hiç bir sorun yoktu taki bugüne kadar; Delphi görsel eğitim setini indirmiş ve demon tools dan iso kalıbındaki eğitim cd sini açmıştım ama sorunumun bununla bi ilgisi olabileceğini hiç sanmıyorum sadece en son yaptığım iş buydu zaten sonrada demon tools danda dosyayı çıkarttım sonuç gene aynı. Windows Media Player 11; mp3 leri açıyor ama iş Avi,Mpeg formatındaki filmlere gelince ses çıkmıyordu bende filmleri nero, Quick Time, Avi Player,Media Player Classic türünden media oynatıcılarla açtım ve ses gene çıkmadı.Sadece VLC Media Player ile tüm filmlerde ses çıkıyor. Codek sorunu vardır diye K-lite nin 4.5.3 ünü indirip kurdum sonuç gene aynı ses yok. Acaba ses driverindamı birşey var dedim ses driveri sound max'i silip kurmayı düşündüm ama ses; tüm media oynatıcılarda mp3'lerde çıkıyor sadecefilmlerde media oynatıcıların azizliğine uğruyorum bu durumdanda beni VLC Media Playerkurtarıyor ama ben tüm media oynatıcılarımın eksiksiz, sağlıklı bir şekilde çalışmasını istiyorum. Buna ek; PC de bazı uygulamalarda da ses çıkmıyor örneğin; bu sorun ortaya çıkmadan önce A73 Piano Station isimli programdan ses çıkıyordu bu sorun çıktıktan sonra bu programdan da ses çıkmamaya başladı ve önemli bir noktada artık internetten seyrettiğim videolardan da ses çıkmıyor. Bu saydığım sorunların hepsi dediğim gibi bir anda baş gösterdi.Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan sağlıklı cevaplar almadan birşey yapmayacağım.
Sorunum nedir? Düzeltmek için ne yapmam gerekir? Bu konu ile ilgili sağlıklı bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkürler.

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 03 Şubat 2009 12:42
01apachi
03-02-2009, 03:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Başlat > Çalıştır > regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

bölümüne ulaşın.
Bu klasörün içinde boş bir alanda sağ tuşa basın. Ve; Yeni Dize değeri diyin.

Dize Değeri ismine; wavemapper
Değer Verisi bölümüne de; msacm32.drv yazın. Sonra kapatın Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni.
oturumu kapatıp açın..??

Son Düzenleme: 01apachi ~ 03 Şubat 2009 03:40
radyoaktif
03-02-2009, 12:40   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
234 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Dostum ilgi ve alakan için teşekkürler. Kayıt defterinde belirttiğin yerde verdiğin isimde bir dosya zaten mevcuttu ben onun aşşağısına 2.sini açtım PC yi kapatırken ses geldi biraz umutlandım ama açıldığında tekrar ses yok ve bu sefer 5+1 Logitech hoparlörlerimden birisi çalışmıyor. MP3 açtım ve çalışmadığı farkettim sonra VLC Media Player ile açtım bu sefer 2 tane hoparlörümün deaktif olduğunu gördüm tüm gerekli ayalara baktım ama çalışmıyor oda düne kadar çalışıyordu gittikçe batıyormuyum ne yapıyorum bende anlamadım :) Ve yukariki mesajımda; ''tüm media oynatıcılarda mp3'lerde çıkıyor sadecefilmlerde media oynatıcıların azizliğine uğruyorum'' demişim bunuda değiştiriyorum şimdi MP3 ü; Media Player Classic, Avi player da MP3 leri açtığımda ses çıkmıyor

Başka yöntemleriniz varsa onlarıda çekinmeden tek tek denerim arkadaşlar. Siz sadece yazın. Saygılar

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 03 Şubat 2009 12:54
01apachi
03-02-2009, 12:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

ikisinide sil tekrar birtane yeni yap.

radyoaktif
03-02-2009, 15:02   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
234 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Yok olmadı dostum :( Genede yardımın için teşekkürler.