Medieval II: Total War Nasıl bi oyun

Yunus. Emre
16-12-2009, 21:25   |  #1  
Yunus. Emre avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bu oyun hakkında duyduğuma göre kendi imparotorluğunu kurabiliyormusun doğrumu yani belli bir senaryo var nasıl bir oyun biraz açıklarmısınız.

tugberk_91
16-12-2009, 22:30   |  #2  
tugberk_91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

kendi bagımsız imparatorlugun yok tabiki belli ülkeler var bunlarla 1080 yılından itibaren mücadeleye başlıyosun. Her şehri veya kaleyi geliştirebiliyosun. Ve zaten geliştirmek zorundasın. Bunları yaptıkça daha güçlü askerler yapabiliyosun. Fetihler savaşlar diplomatik mücadeleler ticari ilişkiler hepsi bu oyunda mevcut. Haçlı seferleri ve cihad çağrıları bile var bu oyunda. Sık sık sana verilen görevleri yapıyosun. Bazı şehirleri almak veya bazı ülkelerle diplomatik ilişkiler kurmak gibi. Yani yüzeysel olmayan ve gayet ayrıntılı bir strateji oyunu. Tek kelimeyle harika. Zaten sanırım 2002 de dünyanın en iyi oyunu seçilmişti.

TuncaBozkurt
16-12-2009, 22:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Şimdi oyun 1066'da Hastings Savaşı'yla başlıyor. Tutorial'da bu savaşı canlandırdıktan sonra campaign'ler(sanırım kampanya diye çevriliyor Türkçeye) 1080'den başlıyor. En başta 5 devlet ile başlıyor. Oynadıkça diğerleri açılıyor. Ama istersen küçük bir dosya değişikliğiyle tamamını açabiliyorsun. Oyun kuzeyde Oslo ve Stockholm, doğuda Bağdat, batıda Amerika kıtalarının doğu kısımları, güneyde de Cidde ve civarı arasında geçiyor. Amerika kıtalarını keşfetmek için Carrack adı verilen gemilerden yapmak gerek. Bunun için de şehirlerini ve limanlarını geliştirmelisin. Oyunda din önemli bir faktör. Katolik'lerde Papalık önemli bir devlet. Çünkü bu devletin yöneticisi Papa, tüm Katolik devletleri derecelendiriyor. Aynı zamanda aforoz etme ve haçlı seferi(crusade) düzenleme yetkisi var. Bu nedenle Katolik bir devlet olacaksan, Papa'yla aranı iyi tutmalısın. Ya da Roma'yı alıp, Papalığın tüm askerlerini öldürüp, Papa'yı seni dinden attığında öldürüp senin adamının seçilmesini sağlayabilirsin. DenenmiştirAğzı kulaklarına varıyor

Haçlı seferleri genelde ilk olarak Kudüs'e yapılıyor. Müslüman devletlerde(Türkler, Mısır, Emeviler, sonraları Moğollar ve Timurlar) haçlı seferinin yerini cihat alıyor. Cihat düzenlemek daha kolay. Cihatı belli seviyedeki tüm din adamları düzenleyebiliyor.

Oyun ilerlediğinde ve Huge Cathedral yaptığında (bir bug nedeniyle sanırım) eğer kardinal açığı varsa direkt kardinal yapabiliyorsun.

Özellikle Ruslar, Türkler, Mısır ve Bizans önce Moğol, sonra da Timur akınlarından etkileniyor. Çünkü her ikisi de çok güçlü orduyla geliyor ve çok para kazanıyor. İskoçlarla neredeyse tüm dünya kontrolümde ama o filler yüzünden(Timurlarda filler var) tüm dünyayı alamıyorum. Sadece 4 devlet kaldı: Ben, Papalık, Moğollar ve Timurlar. Moğollar zaten tek bir şehre sahipler ve Timurların kölesi olarak yaşıyorlar.Neyse uzatmayayım, bu oyunla hem stratejik düşünme yeteneğini geliştirebilir, hem de dünya siyaseti, tarihi ve coğrafyasıyla ilgili bilgi edinebilirsin. Büyük depremler ve veba salgınları bile yaşanıyor.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 16 Aralık 2009 22:32
tugberk_91
16-12-2009, 22:39   |  #4  
tugberk_91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Aslında benim de sormak istediklerim var bu oyun hakkında. Mesela carrack gemilerini ne zaman yapabiliyoruz. Ya da her ülkede aynı mı bu gemiler. Mesela ben şimdiye kadar bir devletin 3 tür gemisi var sanıyorum. Türklerde laternats lar var mesela bunlar en son açılan top atışı yapabilen gemiler. Tüfekli askerler ve büyük toplar yapabildigin zaman açılıyor. Bu da yaklaşık 70. turnde falan oluyor. Bundan sonra başka bi yenilik oluyor mu yoksa bu gemilerle gidebiliyor muyuz? Ben bir türlü yapamadım bu amerikanın keşfini. Yoksa belli ülkelerle mi yapabiliyoruz bunu. Bu kısmı ayrıntılı bi şekilde anlatırsan sevinirim tuncab kardeş:)