Medieval II: Total War Para kazanmanın yolları?

Yunus. Emre
24-12-2009, 21:26   |  #1  
Yunus. Emre avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bu forumda bu oyunu oynamış arkadaşlar bende bu oyunu oynyorum gerçkten çok zervkli fakat halan tamamen çözemedim.Oyunda para kazanamıyoum süreki eksilere iniyor bende asker veye yapı üretemiyorum bileniniz varsa bana bu oyun ahkında ipuçlar verebilirmi?

TuncaBozkurt
24-12-2009, 21:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

En büyük gelir kalabalık ve önemli ticaret merkezlerinden kazanılıyor. Örneğin Konstantinopol, Londra, Paris, Milan, Roma. Bir de az da olsa merchant'lar gelir getiriyor. Örneğin Moor'lar almadan önce haritada gözüken Batı Afrika'nın en güneyindeki şehir civarında 3-4 tane önemli noktalar var merchant'lar için. Bir de eğer çevrendekilerle çok savaşan biri değilsen, diplomasiden de para kazanabilirsin. Örneğin Avrupa'da bölgesel bir güç oldun, o zaman, özellikle Mısır ve Moor'ların diplomatları Avrupa'da çok dolaşıyor, uzak devletlerle ilişkilere gir. Örneğin "Trade rights" teklif et, eğer çok olumlu bakıyorlarsa para iste. Aynı şey "alliance" için de geçerli. Ve daha çok parayı taksitlerle(vergi) daha kolay alabilirsin.

Gereksiz yere gemi yapma, gereksiz yere dışarıda asker bulundurma. Bunlar da önemli gelir kayıpları yaşatabiliyor. Ayrıca da eğer kısmen büyük bir devlet haline geldiysen, başkentini ortalarda bir yerlerde seç. Ortalarda olan şehirleri başkent yapıp her seferinde tahmini "Corruption and Other" giderlerine bakarak ideal başkenti seçebilirsin. Bu seçim özellikle deniz aşırı toprakların varsa oldukça zorlaşabiliyor.

Şehirlerde vergileri insanların mutlu olduğu en yüksek düzeye çek. Ve mümkün olduğunda her şehirde iyi yöneticiler bulundur. Böylece hem kaçakçılığı önlersin, hem de insanların daha mutlu olmasını sağlayarak daha fazla vergi toplayabilirsin.

Burak Torun
24-12-2009, 21:39   |  #3  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

"Şehirlerde vergileri insanların mutlu olduğu en yüksek düzeye çek. Vemümkün olduğunda her şehirde iyi yöneticiler bulundur. Böylece hemkaçakçılığı önlersin, hem de insanların daha mutlu olmasını sağlayarakdaha fazla vergi toplayabilirsin."
Bunu bilmiyordum, teşekkürler deneyeceğim.

Yunus. Emre
24-12-2009, 22:16   |  #4  
Yunus. Emre avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

başkent değiştirme vergileri yükseltip indirme gibi şeyler nasıl yaplıyor?