Medya devi hacker kiraladı

CHIP Online
28-04-2008, 10:35   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Medya devi News Corp, dünyanın en iyi ikinci hacker'ını ne yapmasi için kiraladı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Medya-devi-hacker-kiraladi_6613.html

EchoStar Communications Corporation (DISH), News Corp'un şirket casusluğu için bir hacker kiraladığını açıkladı.

News Corps ise bu iddiaları reddederek hacker'lardan sadece şirket içi ağ güvenliği konusunda yardım alındığını savundu.
Dünyanın en iyi ikinci hacker'ı, Wall Street Journal, MySpace, Fox News ve DirecTV'nin sahibi, medya devi News Corp'un kendisini belirli bir ücret karşılığında kiraladığını açıkladı.

Hacker'ın ifadesine göre, kendisi korsan yazılım geliştirmesi için kiralandı. Ancak bu yazılımla rakip uydu televizyon servisinin güvenlik sistemine girmeyi kabul etmedi.

Christopher Tarnovsky, ilk olarak Kanada'dan saklı bir postayla kendisine 20,000 dolar ödeme yapıldığını da doğruladı.  Uydu TV servisi DirecTV'nin de içinde olduğu global uydu ağlarınının güvenliğini sağlayan NDS ise, bu iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

Tarnovsky, bu doğrultuda geliştirdiği ilk projesinin DirectTV'yi daha güvenli bir duruma getirmek için korsan bir yazılım geliştirmek olduğunu dile getirdi. Ancak DISH Network'un avukatları Tarnovsky'in bu savını kesinlikle kabul etmezken, Tarnovsky'nin misyonunun DISH'ın uydu ağını hacklemek ve güvenlik kodunu çalmak olduğunu savunuyor.

Bu konuyu mahkemeye taşıyan, sonradan DISH ve EchoStar Corp şeklinde iki farklı şirkete ayrılan EchoStar Comminications oldu.

Tarnovsky, Echostar kartlarını tekrar programlamak için kesinlikle para almadığını savunurken, DISH'in avukatı Chad Hagan ise bu savın gülünç olduğunu söyleyerek, bunun büyük bir komplo olduğunun altını çizdi.


Tüm konu: Medya devi hacker kiraladı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce dünyanın en iyi ikinci hacker'ı Christopher Tarnovsky'ın iddiası doğru mu?

frkn_ua
28-04-2008, 21:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

iddiası doğrumu bilmem ama bu habere bakınca özenti gençlerin bu tür işlere daha çok yönelebilceğini söyleyebilirim.baksanıza heryerde hacker lık kötü birşey tehlikeli bir iş yapmayın etmeyin dememize rağmen bu tür haberlerde büyük şirketlerin bu denli paralar verdiğini gören beleşci gençlik böyle işlere daha çok yöneliyor...

eolos
28-04-2008, 23:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

hackerler sistem güvenliği konusunda uzman kişilerdir çünki o acıklardan faydalanırlar. şirketlerin onları işe alması kadar dogal bişe olamaz

Jezxy
29-04-2008, 06:40   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

YAW ŞİRKET YAZILIMLARI KIRMAK ÇOK ZOR HELE BİDE BOYLE ÜNLÜ FIRMALAR IMKANSIZ DENİLEBİLCEK KADAR AMA KIRILMAYACAK SİSTEM YOK :) HEPSİNİN BİR ACIGI KESİN OLUYOR