MegaUpload, sunucularını geri istiyor!

CHIP Online
25-04-2014, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apar topar kapatılan dosya paylaşım devi MegaUpload, yaşadığı şoktan kurtulup karşı atağa geçti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/meg ... -istiyor_46761.html

Resimlerle: En iyi ve bedava dosya kurtarma yazılımları!

Bir zamanların popüler dosya depolama sitesi Megaupload, Hong Kong mahkemesinden milyonlarca dolar değerindeki el konulan mal varlığının serbest bırakılmasını talep etti.


Firmanın mal varlığına, ABD Adalet Bakanlığı'nın Ocak 2012'de Hong Kong mahkemesinde bulunduğu istek üzerine el konulmuştu. Çarşamba günü ise Yüksek Mahkeme, Hong Kong Adalet Bakanlığı'nın Megaupload dosyasına Haziran 4'te cevap vermesine hükmetti. Megaupload avukatı Ira Rothken, bir telefon röportajında bu hamlenin Megaupload sunucularını baştan başlatmaya yönelik uzun soluklu bir çalışmanın bir parçası olduğunu, bu sayede site kapatıldıktan beri dosyalarına erişemeyen kullanıcıların verilerine ulaşabileceklerini söyledi. Bununla birlikte dosyaları tekrar kullanıcılara sağamak, Rothken'e göre bant genişliği gerektirecek ve çok da ucuz bir iş olmayacak.


Firmaya göre Hong Kong'un mal varlığına el koymaması gerekiyordu, çünkü ABD, Megaupload'a gerekli mahkeme celbini ulaştırmamıştı. ABD federal suç prosedürleri, celplerin sadece ABD'de yerine ulaştırılmasını ön görüyor.

Tüm Konu: MegaUpload, sunucularını geri istiyor!

Resimlerle: En iyi ve bedava dosya kurtarma yazılımları!

Kaynak: www.chip.com.tr