Meğer hepsi pil canavarıymış!

CHIP Online
21-03-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cebinizin ya da tabletinizin pili çok mu hızlı bitiyor? Bunun sorumlusu bulundu bile...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/mege ... variymis_32641.html

Resimlerle: Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!

Purdue University ve Microsoft tarafıdan yapılan bir araştırma, akıllı ceplerde uygulamaların gücünün yüzde 75'ini üçüncü parti reklamların harcadığını iddia etti.

Araştırmada Angry Birds dahil olmak üzere birkaç popüler uygulama temel alındı. Araştırmaya göre uygulamaların ücretsiz sürümlerini kullanarak para ödememeyi tercih eden kullanıcırlar, bunu pil ömrünün azalması ile ödüyorlar. Araştırmada sadece Android işletim sistemi ve uygulamalarına yer verilirken, Windows Phone'dan bahsedilmedi.

Araştırma, uygulamalardaki "kuyruk" adındaki bir durumun, kapatılmalarına rağmen tam güç harcadığında dikkat çekti. Örneğin Angry Birds'de Flurry adındaki üçüncü parti reklam ağı, uygulamanın çektiği gücün yüzde 45'inin sorumlusu durumunda. Bu yüzde 45 içerisinde GPS ile konumu belirleme enerjinin yüzde 15'ini, 3G "kuyruğu" ise enerjinin yüzde 24'ünü emiyor.

Tüm konu: Meğer hepsi pil canavarıymış!

Resimlerle: Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bedava uygulamaların gerçekten de pilinizi tükettiğini düşünüyor musunuz?

bosluk
21-03-2012, 14:58   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Sadece bedavalar değil açılan açılmayan herşey pil tüketiyor android'de. İllaki günde birkaç kez elle hem ön hem arkaplanda çalışanları kapatmak gerekiyor - ki 2-3 tane başlangıç ve anlık program çalışması önleyici kullanıyorum tam sürüm. En fena özellikleri zaten bu yeni sistemlerin. Zaten amacı da anlamak mümkün değil kapatma tuşu olmamasının. Göya daha hızlı açılacakmış sonraki kullanımda. Zaten artık 600 mhz ve üstü telefonlar var piyasada sadece. 600 mhz ile de ne açarsan şak diye çalışır yani. Kendi kendilerinin kuyusunu kazıyorlar haberleri yok.

Ek : Geçen gün root haklı telefonumdaki gereksiz tüm sistem programlarını direkt romdan kaldırdım. Başlangıçta çalışan gereksiz tüm servis ve eklere de müdahale ettim. 2 saatte bir de ayarları kontrol edip, arka planda çalışmaya başlayan varsa iptal ettim sürekli. Telefonum LG P503 CM ics türevi ve OC ile 750 mhz'de. 300 mb civarı boş ram'de tuttum böylece ve hergün ortalama 5-10 sms ile yarım-1 saatlik konuşma, ağ üzerinden 1-2 saatlik film, ıvır zıvır izleme ve günde 2 sefer alarmla birlikte 5 buçuk gün gitti böylece şarjı. Şaşırdım çünkü normalde 3 gün dayansa vay anasını diyorum ;)