Mekanik Klavye İncelemesi alınır mı ?

Yücel Yenidoğan
27-11-2017, 17:19   |  #1  
Yücel Yenidoğan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2017

Selamlar arkadaşlar,

Günümüzün büyük sorunsallarından biri olan mekanik klavye dosyasını bir de ben aralamak istedim. İnternet yaygınlaştıkça her yeni çıkan ürün moda gibi herkes tarafından alınmaya başlıyor. Son moda ise mekanik klavye…

Mekanik Klavye nedir ?

Mekanik klavye, bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte çevre birimlerine de olan talebin artması sonucu üretilen normal klavyeye göre daha hızlı işlem yapabilen ve daha dayanıklı olan klavye türüdür.

Mekanik klavye almalı mıyım ?

Eğer maddi durumunuz iyi ise ve oyun düşkünü iseniz mekanik klavye almalısınız. Lakin bütçeniz dar ve bilgisayar başında uzunca süreler kalmıyor iseniz normal bir klavye de sizin işinizi görecektir.

Mekanik Klavye ile normal klavye arasındaki farklar nelerdir ?

Normal klavye tek tabanda duran tuşlardan oluşur, Mekanik klavye de ise her tuş için ayrı mekanizma vardır böylelikle klavyeden çıkan her harf daha hızlı bir şekilde bilgisayara iletilir.

Normal klavyeler daha standart malzemelerden üretilir ve uzun süreli kullanımlarda aşınır ve dayanıksızdırlar. Mekanik klavyeler yapısı gereği daha sağlam ve kaliteli malzemelerde üretilir uzun ömürlü ve dayanıklıdırlar.

Mekanik klavye aldıktan sonra memnun kalınır mı ?

Mekanik klavye alanların büyük kısmı aldığı üründen memnu kalmışlardır. Çünkü gerçekten alışılagelmişin dışında bir bilgisayar kullanım deneyimi yaşatmaktadır. Mekanik klavye oyun oynarken ya da yazı yazarken farklı bir haz yaşatmakta ve zaman daha keyifli geçmektedir.

Mekanik Klavye Tavsiyesi

Ben uzunca araştırmalar sonucunda hem bütçe dostu hem de Türkçe tuş takımı sayesinde Everest Rampege Blade R10 mekanik klavye tercih ettim. 1 Aydır kullanıyorum ve oldukça kullanışlı ellere konfor sağlıyor. Tuşlar basarken vur bana çok dayanıklıyım hissi veriyor. Eşe dosta önerebileceğim bir mekanik klavye modeli bu tür bir klavye almayı düşünen varsa alabilecekleri listesine eklemelerini öneririm. Klavye hakkında daha fazlasını istiyorsanız alttaki videoda incelemesi yapılmış.

 https://www.youtube.com/watch?v=tlzz9kusNcg