Memory Parity Error

muratburak
06-01-2008, 14:20   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Selam, DEll inspiron ad11 marka laptop kullanmaktayım. Son zamanlarda bilgisayarımda büyük sorunlar yaşıyorum. Öncelikle sorunum wireless kartımla ilgili. Vista Ultimate kullanıyorum ve bütün sürücülerimin son driverlarını dell.com dan indirdim kurdum. Ancak herşey normal gözükürken birden bağlantı kopuveriyor ve bir daha bağlanmak mümkün olmuyor.

Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Başlatmadan mümkünatı yok nete girmiyo. Dün farkettiğim birşey; laptop'a lcd monitor bağlayıp masaüstümü sola doğru genişlettiğimde, bağlantı koptuktan sonra ekran ayarlarım da gidiyor. YAni otomatik olarak sağa doğru genişletiyor.

Neyse yukarıdaki sorunumdan sonra bugün sık sık HArdware malfunction detected,memory parity error,the system halted yazzan mavi ekranla karşılaşıyorum.

En sonunda bilgisayar açılmaz oldu. Power düğmesine bastığımda caps-lock ve scroll-lock tuşu yanıp sönüyor; bilggisayardan hafif bir fan sesi geliyor,ekrana görüntü felan gelmiyor. İnternetten araştırdığımda ram ile ilgili olabilieceği hatta (conexant) modem ile de alakalı olabileceğini gördüm.

ramleri çıkarttım taktım,taktım çıkarttım derken DIMM B ram slotuna bir ram taktığımda bilgisayarın açılamadığını farkettim. Şimdi bu ne anlama geliyor?? DIMM B ölmüş mü?

Biraz uzun oldu, kusura bakmayın Beğendim

Papatyasever
06-01-2008, 15:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Çok büyük bir ihtimalle RAM hatası. RAM kaynaklı değilse bile ilk yapman gereken şey RAM'inden emin olmak olmalı. Bunun için  sağlam bir RAM bularak bilgisayarını bu RAM'le çalıştır...

muratburak
06-01-2008, 16:21   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

ram de problem yok DIMM 1 e her ikisini de ayrı ayrı takıp denedim çalıştı. ama DIMM2 ye taktığım anda bilgisayar açılmıyor. ne olmuş olabilir

muratburak
07-01-2008, 16:08   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

benim laptop tam bir arıza makinesi olmaya başladı.
hem vista  hem de xp de wireless kartta sorun yaşıyorum. İki işletim sisteminde de wireless kart düzgün çalışırken birden bire kapanıyor ve bağlantı yapılamıyor. ta ki windows'u yeniden başlatana kadar..
ayrıca daha bir sene olmadan windows uyarı vermeye başladı bataryanızın kullanım ömrü bitmiş lütfen yenisini satın alın diye :) ingilizce yazıyo tabi..

asıl sorunun wireless karttan olduğunu düşünüyorum. acaba harici usb wireless alsam sorun düzelir mi??