Memur Alımı haberlerini takip edin!

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Agamusa Safa
17-02-2017, 03:03   |  #1  
Agamusa Safa avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Memur Alımı haberlerini takip edin!

Günümüzde insanlar daha nitelikli bir hayat ve daha rahat yaşam koşullarına erişmek ya da sahip olmak amacıyla farklı türden işlerde çalışarak zamanını ve sahip olduğu kısacık ömrünü değerlendirmektedir. Bireyler bu çalışma sürecine belirli bir yaştan sonra zaruri olarak dâhil olur ve hemen hemen her insan söz konusu çalışma hayatının dolambaçlı evrelerini bir defa da olsa tadar. Bu karmaşık süreç yaşamın devamı için doğal ve kaçınılmazdır. Zira günümüzde, hem dünya hem de spesifik olarak ülkemiz ekseninde, çalışmaksızın iyi bir hayata sahip olabilmek ve mevcut standartların üstüne çıkabilmek pek olası değildir. Elbette günümüz kapitalist sisteminde bu durumun istisnalarının da olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Ancak istatistikler bir elin parmaklarını geçmeyecektir.

Bunun yanı sıra hem iş bulma hem de süreç içerisinde elde edilen veya farklı bir ifadeyle sahip olunan herhangi bir işte çalışma durumu başlı başına meşakkatli süreçlerdir. Özellikle cümlenin başında belirttiğimiz iş bulma evresi, günümüz şartlarında kişilerin en çok zorlandığı ilk evredir ki bahse konu bu evreyi en iyi yaşayanlar bilir. İş bulmak, başlı başına mesai ve emek ister.

Ek olarak şu husus da mutlak suretle belirtilmelidir ki; hangi bölüm olursa olsun özellikle üniversitelerin son sınıfına gelen bireylerin kendilerine sıklıkla sorduğu soru hâliyle “Acaba mezuniyet sonrası iş bulabilir miyim ya da nereye atanacağım?” oluyor. Kafaları çalkalayan, işsizlik gibi bir trenin habercisi olan ve adeta bir kördüğümü andıran bu iç ses, vakti geldiğinde yani mezuniyet gününün o ışıltılı sahnesinden sonra kendini ne yazık ki gösteriyor. İlk olarak memur alımı ve kamudaki gelişmeleri takip etmekle başlayan bu zor süreç yerini özel sektörde iş aramaya bırakıyor ve bireyler özel sektördeki çalışma alanlarına yöneliyor veya yönelmek zorunda kalıyor.

Fakat unutulmamalıdır ki; bu karamsarlığın veya farklı bir bakış açısıyla ümitsizliğin kırılması tamamen bireylerin kendilerini mesleklerinde geliştirme ve mevcut rakipleri ile girdiği bu çetrefilli yarışta çabalarıyla ön sıralara gelmesiyle doğru orantılıdır. Bunun yanı sıra daha önceden edinilmiş kariyer ve başarıları arka plana alarak eğer kişiler devletin kademelerine atanmak istiyorsa, üniversite üçüncü ya da son sınıfında kpss soruları ile daha çok haşır neşir olmalı ve sınav sonrası kpss tercih aşamasında daha mantıklı adımlar atmalıdırlar.

Bir diğer konu ise yukarıda birkaç cümleyle belirttiğimiz özel sektörün günümüz Türkiye’sinde büyük çoğunlukla birinci tercih sebebi olmamasıdır. Hemen hemen birçok insan devlete ait kurumlarda memur olma hayalini kurmaktadır. Birçok insanın sahip olduğu bu düşüncede haklılık payları vardır. Özellikle devletin kurumlarında istihdam edilmiş memurlar çalışma saatleri ve iş yoğunlukları noktasında özel sektörde çalışanlara göre daha avantajlıdır. Kişileri memur olma isteğine iten diğer sebepler arasında ise;


  1. Özel şirketlerin veya kuruluşların zaman zaman ülkede yaşanan ekonomik krizleri atlatamaması,
  2. Çalışanların işten çıkarılma korkuları,
  3. 8 saatten daha uzun çalıştırılma süreleri gibi daha birçok neden çoğu insanı özel sektörde çalışmak yerine memur olma isteğine yöneltmektedir.

Son olarak makalemizin çıkış noktasını oluşturan bir kariyer, makale ve haber sitesinden söz etmek istiyoruz. Memur Alımı blog sitesi kişilerin özellikle iş arayan ilgi duydukları alanlara yönelik makale ve deneme yazıları, özellikle memur alımı 2017 haberleri, iş ve kariyer hedeflerine yönelik video ve fotoğraf paylaşımlarında bulunarak bireyleri bilgilendirmeyi amaç edinmiştir. Sitenin logosu aşağıdaki gibidir;

Sizlerin de bu kariyer ve haber sitesini takip etmesini mutlak suretle tavsiye ediyoruz.