Merak edilen Android rakamları belli oldu!

CHIP Online
07-02-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android kullanan her 100 kişiden yaklaşık 11 tanesi, öyle bir geride kalmış durumda ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mer ... lli-oldu_38539.html

Resimlerle: En iyi 22 Android telefon!

Her yeni ay başında olduğu gibi, Şubat ayında da birçok farklı firma ve mecra, bir birinden farklı istatistik hesaplamalarla karşımıza çıktı. Nitekim Android işletim sisteminin her hareketini yakından takip eden "Android Developers Dashboard" fazlasıyla dikkat çeken verileri gözler önüne serdi.


Ocak ayının sonu itibarı ile Google Play Store'u ziyaret eden Android işletim sistemleri üzerinden hesaplanan verilere göre kullanıcıların yüzde 12'lik kısmı Jelly Bean 4.1'e geçmiş durumda. Yüzde 29'luk bir diğer bölüm ise Ice Cream Sandwich kullanmaya devam ediyorlar. Geriye kalan yüzde 45 gibi büyük bir grup ise halen Gingerbread sürümünden vazgeçmiş değiller. İşin daha da ilginci, büyük ölçüde insanın eski sürümü kullanıyorken, üretilen son güncelleme Android Jelly Bean, yani Android 4.2'nin hesaplanan istatistiklerde sadece yüzde 1.4'lük paya sahip olması.


Tabloya daha geniş bakacak olursak, hali hazırda aktif olarak Android işletim sistemi kullanan kullanıcıların yüzde 42,6'lık kesimi Ice Cream Sandwich ve sonrasını destekliyor. Yüzde 10.5'lik kısımsa halen yıllar önce üretilmiş Froyo ve öncesi sürümlerde takılıp kalmış durumdalar.

Tüm Konu: Merak edilen Android rakamları belli oldu!

Resimlerle: En iyi 22 Android telefon!

Kaynak: www.chip.com.tr