Mercedes'e de Android!

CHIP Online
04-03-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Artık Mercedes dendiğinde akla sadece lüks arabalar değil, yanında Android de gelecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mercedes-e-de-android_45751.html

Resimlerle: Linux kullanan 10 inanılmaz cihaz!

Google bir süredir piyasaları yeni araba teknolojisi ile çalkalıyordu ve nihayet çalkantı sonuç verdi. Google'ın yeni araba teknolojisi, "Porjected Mode" tıpkı telefonlarda kullanılan Andorid işletim sistemine benzer bir şekilde, arabaların konsol panellerinde kendisine yer bulacak.


Bilginin kaynağı ise Alman araba devi Mercedes Benz'in kardeş kuruluşlarından olan Daimler'in verdiği iş ilanından geliyor. İlanda, lüks ve üst seviyedeki Mercedes Benz model araçlara, yüksek seviyede teknoloji yazılımı yapabilecek mühendisler arandığı yazıyor. Aynı ilandan anlaşıldığı kadarı ile Google'ın tablet ve akıllı telefonlarda kullanılan Android platformunun çok daha genişletilmiş bir sürümü, araba içerisinde kullanılacak.


Verilen ilanın detaylarıysa şöyle; "Google'ın tablet ve telefonlarda kullanılan Android işletim sistemini, arabanın ana konsolu üzerinde kullanabilecek ve uygulama geliştirilebilecek mühendisler aranıyor. Bu teknoloji özellikle Mercedes-Benz marka araçların konsolları üzerinde kullanılacak. Akıllı telefonlarda bulunan, içerik yönetimi, mesaj atma / alma, çağrı yapma / alma ve de navigasyon gibi özellikler, araç sürücüsü tarafından olabildiğince güvenli şekilde ve sadece konsol üzerinden verilen komutlarla gerçekleştirilecek. Google'ın Projected Mode'u aynı zamanda bu alandaki en gelişmiş teknolojik çalışmalardan birisi ve tüm dünya çapındaki Mercedes-Benz araçlarda kullanılacak."


Apple'ın uzun süredir bahsettiği "iOS in the Car" projesinden sonra, Google'ın böyle bir girişimde bulunması pek tabi kimseyi şaşırtmadı. Fakat dikkat çeken nokta, bu ilanın tıpa tıp aynısının, iOS işletim sistemi için de verilmiş olması. Öyle görünüyor ki Mercedes Benz, her iki devle de anlaşmayı başarmış. Kullandığı telefon işletim sistemine göre, arabasında alakalı işletim sistemini görmek isteyen alıcılar için, sanıyoruz inanılması güç ve bir o kadar da keyifli bir haber...

Tüm Konu: Mercedes'e de Android!

Resimlerle: Linux kullanan 10 inanılmaz cihaz!

Kaynak: www.chip.com.tr