Messenger-Firefox

Kal-El
03-01-2008, 22:34   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Bilindiği gibi Windows Live Messenger'da gelen kutumuza gitmek istediğimizde Internet Explorer'ı kullanarak açıyor, varsayılan tarayıcınız IE olmasa bile. Ben IE kullanmaktan nefret ediyorum. Varsayılan tarayıcım Firefox. Messenger'da herhangi bir internet ortamı açmak istediğimde, bunu Internet Explorer yerine varsayılan tarayıcımla yapmasını sağlamanın bir yolu yok mu?

Kal-El.

Kal-El
03-01-2008, 23:02   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Firefox zaten varsayılan taracıyı olarak seçili. Demek istediğim farklı bir şey. MSN'de Gelen Kutusu'nu aç dediğin zaman veya MSN'de tarayıcıyla yapılması gereken herhangi bir şey olduğunda Messenger bunu Internet Explorerla yapıyor her daim. Tamam anlıyoruz, Microsoft yazılımları birbirini gözetiyor felan ama Internet Explorer gibi dandik bir tarayıcıyla yüzleşmek istemiyorum her seferinde.

Kal-El.

Papatyasever
03-01-2008, 23:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Çözüm bu değil... Normalde bu işin yapılacağı yer program ekle/kaldır menüsüdür. Program ekle/kaldır menüsünde live messenger'a bir kez tıklayıp seçtikten sonra sol altta "program erişim ve varsayılanlarını ayarla" sekmesine tıklanıp oradan da "Özel" seçeneğinin yanındaki ok simgesine tıklanıp bu ayar oradan yaplır. Ama gel gör ki çalışıyor mu? Kesinlikle  hayır!!! İnternet explorer'ı sistemden kaldırsanız bile messenger'da o açılıyor. Bu bir sorun olarak görüldüğü için olsa gerek sadece buna özel bir yama çıkarmışlar. Aşağıdaki linkten bu yamayı indirip kurarak gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz...

Programı kurduktan sonra messenger'da oturum açın. Dosya menüsüne tıklayın. Açılan pencerede stuffplug3-options tıklayın. Gelen pencerede "Open all URLs in default web browser" sekmesine tıklayın. Bu kadar...


Kal-El
03-01-2008, 23:49   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

O da ilginç tabi. Microsoft her türlü kendi tarayıcısını kullandırtıyor. Helal olsun.

İlla ki eklenti kurmak zorundayız yani? Eklentilerle doldurmayı sevmiyorum, sistemim eski biraz, yavaşlayabiliyor. Eklenti dışında bir yöntemi varsa onu da yazan olursa sevinirim. Önerin için de teşekkürler Papatyasever.